El PP exigeix a Sánchez, Puig i Ribó més inversions per a garantir la supervivència de l'Albufera

Guardar

Visita del Consell de Direcció del GPP en el Congrés a l'Albufera
Visita del Consell de Direcció del GPP en el Congrés a l'Albufera

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha anunciat que "el PP en el Congrés exigirà a Sánchez més inversions en els pressupostos per a l'Albufera, tal com ja estem fent en Les Corts i a l'Ajuntament de València. El parc natural necessita una inversió important, no una quantitat pírrica com fins ara. Està en joc el futur del llac i del seu ecosistema".

Així s'ha manifestat Carlos Mazón després de la visita que van fer ahir a la vesprada amb el Consell de Direcció del GPP en el Congrés a l'Albufera i a la qual va assistir la portaveu del PP a l'Ajuntament de València, Mª José Catalá, perquè conegueren de primera mà el pulmó mediambiental de València.

El president del PPCV ha lamentat "el desistiment de funcions que fan tant el Consell com l'Ajuntament de València" i ha denunciat que "Puig va prometre 600 milions per a l'Albufera i només va pressupostar 5 milions".

"Però el pitjor és que en la primera meitat d'enguany, l'execució pressupostària de Puig és ridícula, tan sols del 0,5% en sanejament d'aigües i del 30% en actuacions en espais naturals".

Mazón ha assegurat que "per a l'esquerra nacionalista, l'Albufera no està entre les seues prioritats perquè a la poca execució del Consell s'uneix la de l'Ajuntament de Ribó, que només ha destinat un 1,5%".

El president del PPCV ha afirmat que "l'Albufera de València es troba en estat de parada cardíaca per la falta i la mala qualitat de l'aigua, la pèrdua de biodiversitat, el rebliment de la marjal, la urbanització del sistema dunar i els abocaments incontrolats de polígons industrials".

Així, ha asseverat que "tot això és el resultat d'una normativa obsoleta sobre els usos del Parc Natural, així com per la improvisació que ve caracteritzant la gestió de la crema i la recollida de la palla de l'arròs".

El Grup Municipal del PP demana la posada en marxa d'un Pla Pilot

Per part seua, Mª José Catalá ha explicat que "el Grup Municipal Popular, ha instat en repetides ocasions al Ple municipal a dotar a l'Albufera d'un pressupost suficient i digne per a la neteja i el manteniment del parc natural i, en particular, del seu llac; així com a escometre urgentment un Pla Pilot de dragatge integral de l'Albufera, creant a aquest efecte un grup de treball format per experts i membres de tots els sectors implicats".

Destacats