El PP demana a Ribó paralitzar l'adjudicació dels Docks fins a conéixer el segon informe de l'Advocacia de l'Estat

La proposta del PP és destinar aquest edifici a l'empreniment, "startups" i innovació, i sobretot, per al gaudi de la ciutadania

Guardar

Edifici dels Docks a la Marina de València
Edifici dels Docks a la Marina de València

El Partit Popular de València ha escrit per a demanar la paralització de l'adjudicació dels Docks fins que es conega el contingut del segon informe sol·licitat a l'Advocacia de l'Estat per part del president de l'Autoritat Portuària perquè per a la regidor popular Paula Llobet, continuar amb el procés d'adjudicació podria suposar "greus conseqüències per als interessos patrimonials de l'Ajuntament de València i derivar-se responsabilitats si finalment es resol parcialment el conveni de 2013 per incompliment del mateix tal com expressament ha sigut advertit pel President de l'APV després del primer informe de l'Advocacia de l'Estat".

La portaveu del PP en l'ajuntament de València, María José Catalá, ha explicat que s'ha presentat aquest segon escrit després de la decisió de la Junta de Govern de desestimar la suspensió del procediment d'adjudicació per a la constitució d'un dret real de superfície sobre els Docks i continuar amb l'adjudicació. A més d'aquest escrit el dilluns es va presentar un escrit comunicant la intenció de presentar un recurs de reposició contra la decisió dóna la Junta de Govern del passat divendres i sol·licitant, també, la suspensió de l'acord del divendres fins que es resolga el recursos anunciat.

A més s'ha realitzat una Nota Interior dirigida a Alcaldia i a diferents serveis municipals recordant la necessitat d'atendre en la Junta de Govern Local els escrits presentats pel Partit Popular abans de materialitzar l'adjudicació proposada per la Mesa de contractació dels Docks ja que "una adjudicació precipitada podria tindre greus conseqüències patrimonials a l'Ajuntament", com ja s'ha advertit en diverses ocasions per part del PÀG.

Catalá ha demanat a l'equip de govern "paciència i seguretat jurídica perquè el Port de València podria recuperar els DOCKS si el govern de Ribó i PSOE no destinen a les finalitats previstes l'edifici històric que data de principis del segle XX. En un primer informe de l'Advocacia de l'Estat s'adverteix que l'ús dels DOCKS ha de ser per a finalitats d'utilitat pública o interés social. Això podria entrar en contradicció amb altres usos de caràcter privat als quals podria destinar-se de magatzem d'ordinadors que ha previst l'equip de govern".

La portaveu popular ha assenyalat que "no és moment d'anar amb presses, és moment d'esperar a tindre aquest informe i el de la Dirección General de Cultura i Patrimoni sol·licitat el 14 d'octubre de 2022 i amb tanta pressa del Compromís i PSOE ens preguntem què interés tenen en un centre de dades per a no esperar a tindre tots els informes jurídics".

El Partit Popular ja ha manifestat en reiterades ocasions que aquest edifici emblemàtic no es pot convertir en un magatzem de dades, un espai tancat. "Es perd una oportunitat per a dedicar aquest edifici a usos destinats a l'emprendimiento, startups i innovació, i sobretot, per al gaudi de la ciutadania. Ha de realitzar-se un projecte des del consens i no convertir un dels edificis més singulars de la nostra façana marítima en un magatzem", ha afegit la regidora del PP, Paula Llobet.

María José Catalá ha recordat que en 2014 l'Ajuntament va sol·licitar a l'Autoritat Portuària la declaració d'Interés General dels projectes presentats per a Llançadora i EDEM, "pas que ara s'ha saltat i que pot comportar perjudicis".

Finalment, ha instat a l'equip de govern a "deixar-se de declaracions polítiques i fer cas als informes jurídics. Davant la inestabilitat existent en aquest moment, la millor opció és esperar i saber quin és la decisió definitiva de l'Advocacia de l'Estat sobre els Docks abans de seguir en un projecte que pot ser inviable en l'edifici dels Docks".

Destacats