El PP demana recuperar el consens en violència de gènere davant l'increment de les agressions sexuals

El PPCV exigeix una avaluació del grau d'execució i efectivitat de l'Estratègia valenciana de violències sexuals en el seu primer aniversari

Guardar

La portaveu d'Igualtat del GPP en les Corts, Marisa Mezquita, en una intervenció en Les Corts
La portaveu d'Igualtat del GPP en les Corts, Marisa Mezquita, en una intervenció en Les Corts

El PPCV demana recuperar el consens en el Pacte valencià de violència de gènere davant l'increment de les agressions sexuals en la Comunitat Valenciana.

La portaveu d'Igualtat del GPP en les Corts, Marisa Mezquita, ha assenyalat que "les mesures posades en marxa pel Consell de Ximo Puig contra la violència de gènere estan fracassant estrepitosament perquè la Comunitat Valenciana està entre les autonomies amb més delictes sexuals de tota Espanya" i ha demanat "recuperar el consens en el Pacte valencià de violència de gènere".

"Després d'un any de vigència de l'Estratègia valenciana de violències sexuals ratificat pel Consell el 23 de juliol de 2021, exigim una avaluació del grau d'execució de les mesures i conéixer la seua efectivitat", ha indicat.

Segons el balanç de Criminalitat del Ministeri de l'Interior, els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual en la Comunitat Valenciana s'han incrementat un 43,1% en 2021 respecte a 2020. I en el primer trimestre de 2022 les violacions en la Comunitat Valenciana s'han incrementat respecte al mateix període de l'any anterior en un 68,3%, situant-se en 41 punts per damunt de la mitjana nacional. En només 3 mesos s'han produït 509 delictes sexuals, dels quals 69 són violacions. "Això ve a ser una mitjana de sis agressions sexuals al dia", ha afegit.

Per a Marisa Mezquita, "és evident que no anem pel bon camí i les mesures implantades en l'Estratègia estan fallant. La realitat és que hui dia desconeixem quines mesures s'han adoptat, si hi ha control sobre la seua efectivitat, pressupost o calendari d'implantació. No sabem res. Exigim que se'ns informe del grau de compliment de les mesures".

La portaveu popular ha indicat que "resulta evident no sols la incapacitat d'aquest govern de protegir les dones i xiquetes valencianes d'agressions sexuals sinó que aquestes agressions s'han incrementat notablement, sobretot, les violacions".

Mesquita ha demanat a la nova consellera "recuperar el consens trencat per Mónica Oltra en el si de la comissió de treball del Pacte valencià de violència de gènere. L'autoritarisme d'Oltra va acabar amb tot consens i va trencar els llaços existents per a fer-la seua exclusivament. Cal reconduir al consens amb les entitats i permetre la participació de la resta de grups polítics que volem realitzar aportacions i enfortir així el document que ha de regir el camí per a combatre aquestes agressions contra les dones i xiquetes".

Destacats