El PP demana al Ministeri de Sánchez la restitució íntegra de la línia C2 de Rodalia i agilitzar les obres del Corredor Mediterrani

Guardar

La línia Rodalia de Renfe de Xàtiva, una de les quals es renovaran amb obres.
La línia Rodalia de Renfe de Xàtiva, una de les quals es renovaran amb obres.

El PP ha sol·licitat al Ministeri d'Infraestructures la restitució íntegra de la línia C2 de Rodalia i agilitzar les obres del Corredor Mediterrani.

El portaveu d'infraestructures del Grup Popular en les Corts, Joserra González de Zárate, ha explicat que presenta aquesta proposta en les Corts "davant la falta de previsió del Ministeri en la nova infraestructura ferroviària Xàtiva-L'Encina, afectada per les obres del Corredor Mediterrani. Des del PP exigim al Ministeri que deixe de menysprear als valencians i pose els mitjans per a evitar l'empitjorament del servei de trens per les obres del Corredor Mediterrani".

"No és admissible que el servei de la línia C-2 de Rodalia València no es recupere totalment després de les obres i no tornen a circular trens entre Xàtiva i Moixent. Tampoc tolerarem que el servei de la resta de trens en l'eix València-L'Encina, que afecta les circulacions entre València i Alacant/Múrcia o Albacete, es veja afectat seriosament durant els pròxims dos anys com a mínim. Això cal solucionar-ho", ha afegit.

El portaveu popular ha criticat "el retard escandalós en la posada en servei del traçat remodelat en via única entre les estacions de Xàtiva i el nus ferroviari de L'Encina, que ha obligat a posar autobusos en la línia C-2 de Rodalia València des de Xàtiva a l'Alcúdia de Crespins i Moixent. Adif en aquest període ha anunciat fins a sis dates de reobertura que sempre han acabat retardant-se".

A més, el portaveu popular ha criticat que "aquesta falta de capacitat de la línia provocarà nombrosos inconvenients en els trams de via única provisionals derivats de les obres".

El portaveu popular ha lamentat que "continue, almenys parcialment, el servei d'autobusos de substitució de la C-2 entre Xàtiva, l'Alcúdia i Moixent; un trajecte maltractat durant anys. També l'increment del temps de viatge en els altres serveis de viatgers (Llarga Distància i Mitjana distància / Regionals entre València i Albacete, Alacant o Múrcia), d'entre quinze i trenta minuts. En la pràctica aquests temps seran encara majors, perquè la via única obliga els trens a esperar en estacions sense parada per a creuar-se amb uns altres, de manera que un mínim retard en un tren origina una reacció en cadena sobre la resta".

Per a Joserra González, "hi haurà un col·lapse del tram per la falta de previsió del Ministeri. Moixent perdrà les seues connexions amb Alacant o Albacete, a més dels trens de Mitjana distància que ofereixen una connexió ràpida amb Xàtiva i València".

González de Zárate ha demanat "l'agilitació de les obres per a la transformació de la variant de via doble després dels continus retards de les anteriors, i l'últim tram pendent del Corredor Mediterrani entre Alacant i València. Adif ha fet una mala gestió de les obres i ha descurat a les persones usuàries durant aquestes, especialment pel que fa a la C-2 de Rodalia i el fet d'haver de seguir amb autobusos".

Arxivat a:

Destacats