PP i Cs demanen transparència i una auditoria integral de la reforma del Gulliver de València

Guardar

Tobogans del Parc Gulliver de València
Tobogans del Parc Gulliver de València

Els grups municipals de PP i Cs ha demanat a l'equip de Govern "transparència i una auditoria integral" de la reforma del Gulliver després que s'hagen detectat desperfectes i deficiències que han amenaçat amb tancar el parc infantil.

Sobre aquest tema, el regidor del PP, Carlos Mundina, ha assenyalat que "no és normal que el govern de Compromís i PSOE haja donat quatre versions diferents en cinc dies sobre els desperfectes detectats a penes un mes després de reobrir el parc". "O no estan contant tota la veritat o no saben com arreglar-ho, i cap de les dues opcions és bona", ha assenyalat.

Per això, ha reclamat una reunió amb els tècnics de Jardins i amb l'empresa encarregada de les obres per a "conéixer de primera mà quin és el nivell de perillositat dels escantells i clivelles detectats en algunes zones del parc".

Així, ha assenyalat que "la indefinició i els vaivens del govern de Ribó sobre aquest assumpte ens fan desconfiar" perquè primer van dir que eren "patologies puntuals i que se n'anaven arreglar en uns dies, després que anaven a tancar el parc, després el van obrir amb normalitat i ara tornen a parlar de tancament parcial". "Estem en una situació delicada perquè és un parc amb molt de trànsit i, per això, tornem a reclamar una autoria integral de les obres", ha afirmat.

Finalment, ha demanat al govern que "assumisca responsabilitats polítiques": "Sabem que dies abans de detectar-se els desperfectes el vicealcalde va donar l'ok al certificat de finalització de les obres i va pagar un sobrecost de prop de 80.000 euros. Així que va validar la reforma, unes obres que han sigut sens dubte fallides, així que s'han d'assumir responsabilitats polítiques".

"COMPLET CAOS"

Així mateix, el portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha demanat una inspecció completa actualitzada perquè "això del Gulliver és un complet caos i una falta de respecte cap als xiquets valencians". "No entenem com és possible que la reparació d'un parc haja pogut patir tants retards i tants imprevistos", ha asseverat.

Giner assenyala que "el pitjor és la falta de transparència d'aquest govern, que no s'aclareix amb la decisió que cal prendre" i ha tornat a exigir que "es repare la figura amb la màxima brevetat possible". "La situació és exasperant", ha assenyalat.

"Si no fora perquè la situació afecta els valencians, diria que això ja és d'acudit. No entenc què és el que està passant amb el Gulliver, ni com és possible que una simple remodelació estiga causant tants problemes", ha apuntat.

En aquest sentit, ha remarcat que el Gulliver "ja ha passat per dues obertures frustrades" des que es van iniciar les obres. "Primer van ser les reaccions al·lèrgiques, i ara els escantells i desperfectes. Jo em pregunte fins quan s'allargarà aquesta situació que ja comença a fregar el ridícul".

"Espere que PSPV i Compromís complisquen d'una vegada amb totes amb les seues obligacions de govern i s'asseguren que a la tercera va la vençuda, perquè els valencians porten mesos esperant per a poder gaudir d'un dels nostres parcs més emblemàtics", ha assenyalat.

De la mateixa manera, ha lamentat que "l'anècdota" de l'última obertura "frega el ridícul": "L'alcalde va muntar una festa en gran per a apuntar-se com un èxit el que en aquells dies ja era un fracàs. I ara veiem que la situació encara se li complica més en haver de tancar algunes parts de la figura amb desperfectes detectats res més obrir".

Arxivat a:

Destacats