El PP assegura que Inspecció de Treball ha multat amb 525.000€ a Grezzi per cessió il·legal de treballadors

S'han alçat 4 actes per infraccions "molt greus" per cessió il·legal de treballadors i per omissió de liquidació de quotes a la Seguretat Social

Guardar

La portaveu del PP, Maria José Catalá al costat dels consellers del PP en l'EMT, Carlos Mundina i Marta Torrado
La portaveu del PP, Maria José Catalá al costat dels consellers del PP en l'EMT, Carlos Mundina i Marta Torrado

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha revelat hui la Inspecció de Treball el mes de setembre de 2021 va alçar 4 actes d'infracció qualificades de "molt greus", per cessió il·legal de treballadors i per omissió de liquidació de les quotes dels treballadors afectats amb un import total de 525.000 euros.

"Estem parlant de sancions molt greus i que poden provocar un major perjudici a l'EMT que, està en una situació molt delicada, a conseqüència de la nefasta gestió de l'EMT per part de Compromís i amb el silenci còmplice del PSOE, ha afirmat Catalá.

En aquest sentit, des del PP s'adverteix que, a més d'aquestes sancions que ascendeixen a 525.000 euros, el perjudici econòmic pot arribar fins al milió d'euros, ja que 16 treballadors afectats que amb l'extinció dels contractes han acudit als tribunals i ja hi ha una sentència que condemna a l'EMT a readmetre a la treballadora, per una cessió il·legal de treballadors, i a abonar-li una indemnització de 13.500.-euros, per diferències salarials, així mateix, també condemna a l'EMT, a abonar a la treballadora una quantitat aproximada de 15.000.- euros (a raó de 75.-€/dia) des de l'1 de novembre fins que es produïsca la reingresse en l'EMT de la treballadora, tenint en compte per al càlcul d'aquest import que la sentència va recaure el passat dia 31 de maig de 2022, i tot el temps que tard l'EMT a reincorporar-la són salaris de tramitació que es reporten a favor de la treballadora. Si la resta de sentències tenen la mateixa part dispositiva, el perjudici econòmic serà de 450.000 euros.

A més, cal recordar que es dona la circumstància que la resolució judicial obliga la readmissió com a treballadora de l'empresa EMT quan provenia d'una empresa de serveis contractista de l'EMT.

La portaveu del PP que ha comparegut al costat dels consellers del PP en l'EMT, Carlos Mundina i Marta Torrado, ha exigit a Ribó que destituïsca immediatament a Grezzi: "Tots dos són els enemics número 1 dels treballadors. Va ser lamentable veure'ls el divendres alegrant-se que una treballadora pague els plats trencats de l'estafa dels 4M€ , quan les fallades en l'EMT han estat constatats per Intervenció Municipal, Síndic de Comptes, Antifrau, auditories privades i la mateixa comissió d'investigació, Agència de Protecció de Dades. Només per la seua reacció haurien d'estar hui demanant perdó i anant-se'n a la seua casa."

Catalá ha denunciat que l'esquerra "mentre usava de boc expiatori a una treballadora ha estat ocultant que els tribunals i Inspecció de Treball els ha condemnat per vulnerar els drets dels treballadors".

Així mateix, el PP ha anunciat que demanarà un Consell d'Administració Extraordinari de l'EMT perquè es destituïsca al màxim responsable i s'intervinga l'empresa: "Els partits s'hauran de retratar".

Destacats