El PP afirma que la realitat sanitària de Madrid és "infinitament millor" que la de la Comunitat Valenciana

Des del PSPV consideren aquesta afirmació com "un insult a l'intel·lecte de tots els ciutadans"

Guardar

Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València
Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València

"La realitat sanitària de la Comunitat de Madrid no és pitjor que la de la Comunitat Valenciana, és infinitament millor". Així s'ha pronunciat hui el portaveu de Sanitat del Partit Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, en referència a la manifestació que va tindre lloc el diumenge i preguntat per si els sindicats haurien de proposar alguna mobilització per la situació sanitària valenciana.

Sobre aquesta mobilització, Zaplana incidit en el fet que la realitat sanitària de la Comunitat de Madrid "no és pitjor que la de la Comunitat Valenciana, és infinitament millor", ja que, per exemple, la llista d'espera quirúrgica en el territori valencià, hui dia, és de 108 dies de mitjana mentre que a Madrid són 71 dies, "un mes menys".

En la mateixa línia, ha advertit que en la Comunitat Valenciana "estem quasi quatre punts per davall" respecte al nombre de metges en comparació amb Madrid. Sobre infermeria, ha declarat que "som els últims d'Espanya segons dades del ministeri, en ràtios d'infermeria per cada mil habitants".

"Quan va començar a governar el tripartit d'esquerres van dir que acabarien amb les llistes d'espera amb mitjans propis i quasi huit anys després la situació continua sent la mateixa: els pacients han d'esperar mesos abans de ser operats, mentre els seus problemes de salut s'agreugen. Aquesta és la vertadera gestió que està fent el Govern de Ximo Puig en Sanitat", ha remarcat.

"Un insult a l'intel·lecte"

Respecte a aquestes declaracions, la portaveu de Sanitat del PSPV a Les Corts, Carmen Martínez, ha agraït al PP que "ens amenitze els dies i es dedique a contar acudits" i ha afirmat que "dir que la sanitat madrilenya està millor que la valenciana és un insult a l'intel·lecte de tots els ciutadans".

Martínez ha qüestionat a Zaplana si "per a ell i el seu partit és exemple de gestió un Govern que retalla i lleva drets als ciutadans".

En aquest sentit, ha assenyalat que "mentre a Madrid s'han dedicat a privatitzar i minvar la sanitat pública amb polítiques excloents, el Consell de Puig porta treballant des del 2015 a enfortir el nostre sistema públic de Sanitat amb mesures com la recuperació de l'atenció sanitària universal, l'eliminació de copagaments farmacèutics i reforçant l'equip de professionals que dia a dia es deixen la pell per la nostra salut".

Destacats