Podem vol acabar amb el "llenguatge sexista" de Vox en Les Corts

Guardar

corts ep
corts ep

Unides Podem presentarà una iniciativa en Les Corts perquè els deu diputats de Vox deixen d'utilitzar un "llenguatge sexista" en referir-se a les conselleres de la Generalitat o a les presidentes de comissions en masculí, com a 'conseller' o 'president'.

La proposta parteix de la queixa de la consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo --d'Esquerra Unida, partit inclòs en la confluència--, després de ser interpel·lada en masculí per Vox en diversos plens, una situació que continua malgrat la seua queixa per escrit.

Per a acabar amb aquesta "burla constant", la diputada Cristina Cabedo portarà en les pròximes setmanes la petició a la comissió d'Igualtat, que precisament presideix. El seu objectiu és obrir el debat sobre l'ús del llenguatge en la cambra, més enllà de la gramàtica.

Podem defensa que el llenguatge no sexista o el llenguatge democràtic en perspectiva de gènere és realment "un debat sobre el poder", amb el que rebutja "el missatge que el poder és masculí i ha de continuar en l'imaginari col·lectiu com a masculí" i es pregunta per què s'utilitza el masculí com a gènere col·lectiu i no femení.

"Vox està llançant un missatge a les conselleres que el lloc que ocupen no els pertanyen, que estan temporalment o de manera excepcional", ha denunciat la parlamentària, posant com a exemple que els diputats d'aquest partit "no dirien 'professor' a les professores de les seues filles".

En aquesta proposició no de llei (PNL), Podem recordarà que Les Corts van aprovar la passada legislatura el seu primer pla d'igualtat, per unanimitat dels cinc grups (PSPV, Compromís, Podem, PP i Ciutadans), abans de l'arribada de Vox després de les eleccions del 28 d'abril.

Més enllà del parlament valencià, la intenció del grup és estendre el llenguatge inclusiu a una reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat i totes les institucions comissionades per les Corts, com la Sindicatura de Comptes o el Síndic de Greuges. En aquest cas, suposaria que se'l denominara com a Sindicatura de Greuges en lloc d'en masculí.

"Al final, el llenguatge és la nostra manera d'entendre el món", va resumir aquest dimarts la síndica de Unides Podem, Naiara Davó, a preguntes dels periodistes sobre la iniciativa, per a convidar a "donar exemple des de les Corts".

Arxivat a:

Destacats