Podem presenta candidatures a 99 municipis per al 26M i es reivindica com "l'única opció valenta"

Guardar

podem_candidatos
podem_candidatos

Podem presentarà candidatures amb marca pròpia a 99 municipis de la Comunitat Valenciana en les eleccions municipals de maig, amb el que arribarà al 80% de la població, i aposta per un projecte "municipalista, feminista i realment valent; l'única opció política valenta".

Així ho ha destacat la candidata de Podem València, María Oliver, en declaracions als mitjans en l'acte presentació de candidatures celebrat aquest dissabte en el MuVIM, al costat de l'aspirant a la Presidència de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, i amb el suport del candidat a les eleccions europees i diputat per Madrid Pablo Bustinduy.

"La valentia en aquestes eleccions tindrà un color: el morat", ha asseverat Oliver, amb l'objectiu de "deixar clar que portem quatre anys en molts municipis" i que Podem és, al seu judici, "l'única opció política que està al costat de la gent i que defensa els seus interessos enfront dels seus grans poders que intenten convertir les nostres ciutats en mercaderia".

També ha ressaltat que és "l'única formació que té clar per a qui treballa" i "l'única que no es finança amb empreses i bancs: L'únic deute que tenim és amb la ciutadania, alguna cosa que s'ha notat aquests quatre anys".

En el cas de València, la també portaveu de València en Comú (VaLC) --formació integrada en el Govern local al costat de Compromís i PSPV-- ha apuntat com a meta "fer una molt bona campanya" davant l'elevat nivell d'abstenció de les últimes municipals i "convéncer a la gent que vaja a votar".

Ha advertit que hi ha "un perill que en aquesta ciutat sabem molt bé: un govern de dreta que ens va portar a un nivell d'endeutament i desigualtat enorme". I ha cridat a contrarestar-ho amb "un front progressista", en el qual creu que "Podem té la clau".

MANIFESTACIÓ A MADRID: "NO VOLEM TORNAR AL XIX"

En aquesta línia, sobre la manifestació convocada aquest diumenge a Madrid contra les polítiques del president del Govern, Pedro Sánchez, a Catalunya, Oliver ha remarcat que "els convocants i convocats parlen per si sols", encara que ha defensat que urgeix "deixar clar que no volem tornar al XIX i que som un país que mira cap avant".

"Que la gent no es quede a casa (en les eleccions), sobretot les dones, que és el col·lectiu interpel·lat; volem consolidar drets i anar molt més enllà", ha reivindicat, per a assenyalar que "parlar tant de liberalisme si basar-ho en la igualtat és fer demagògia".

Sota el mateix prisma, el candidat de Podem a 'president' ha celebrat que és "un dia històric per als valencians" en arribar a 99 localitats i posar en marxa "una llista molt forta a les Corts" que lidera ell.

Ha restat importància a la mobilització a Madrid, convocada per "unes forces que sempre han sigut reaccionàries mentre el Botànic ha aplicat polítiques accionaries i emancipadores", davant el que considera que hi ha hagut una reacció conservadora. Però ha remarcat que "és el mateix pensament conservador de sempre, només que ara volen tornar a les institucions després d'acabar amb 20 anys de corrupció i clientelisme del PP en la Comunitat i huit a Espanya".

"Aqueixa la mateixa gent que només mira al passat", ha emfatitzat, "segurament per a continuar fent tripijocs i aplicant les seues polítiques conservadores". I ha resolt que "ací estem els demòcrates; és el moment que isquem al carrer i anem a votar per a parar aqueixa onada conservadora".

"REPENSAMENT" DE L'ESTATUT

Entre les línies principals del programa electoral, Dalmau ha avançat que defensaran un "repensament" de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, després d'aquest dijous cap grup presentara esmenes al Senat a la reforma que tramiten les Corts Generals per a introduir l'anomenada 'clàusula Camps', per la qual cosa el projecte serà aprovat definitivament en el Ple del 20 de febrer i publicat després en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

"Els valencians no hem tingut l'oportunitat de participar activament en un Estatut plenament nostre", ha assegurat l'aspirant, que ha apuntat com a eixos d'aquesta estructura política "màxima" la integració de la Comunitat, el blindatge de drets o la igualtat de vot.

Per a aconseguir-ho, veu necessari "avançar cap a un nou Estatut plenament valencià, democràtic i participatiu", i ha avançat que convocarà a les "forces democràtiques" per a abordar el tema.

Arxivat a:

Destacats