Podem insisteix a demanar un confinament domiciliari i el tancament de centres educatius: "És de sentit comú"

Guardar

lima-podem
lima-podem

Podem Comunitat Valenciana ha insistit a demanar un confinament domiciliari per a la Comunitat, el tancament dels centres educatius, el teletreball, la suspensió de l'activitat dels sectors no essencials i la intensificació de la campanya de vacunació. "És una petició de sentit comú", ha afirmat.

La formació considera, en un missatge publicat en el seu compte de Twitter, que "la millor manera de ser lleials al Govern del Botànic del qual formem part" és "expressar les nostres posicions i acatar i defensar les decisions que es prenguen".

No obstant això, han afegit que davant aquesta situació "és important posar l'accent en una petició de sentit comú que ja reclamen una majoria dels valencians". "Tant de bo ens equivoquem", finalitza la publicació.

Podem ha remarcat que dijous passat va ser "el pitjor dia en la Comunitat Valenciana des que va començar la pandèmia" i ha alertat que "el nou cep britànic de la Covid-19, més contagiosa encara que menys letal, ja està contagiant de manera comunitària en la Comunitat".

A més, la formació ha afirmat que "moltes capitals europees amb dades i indicadors de l'arribada de la tercera ona decretaven confinaments totals per a parar l'expansió de la pandèmia" i que "l'opinió de no pocs experts assenyalen que, davant aquest nou cep i la tercera ona que se'ns tira damunt, els centres educatius poden ser potencials llocs de contagi".

Sobre aquest tema, ha lamentat que el ritme de vacunació "està molt per davall de la capacitat del sistema de salut públic valencià" i els sanitaris "encara no estan rebent la vacuna al ritme esperat".

Per tot això, la formació ha defensat que davant la tercera ona de coronavirus "només queda prioritzar la vida", alguna cosa que passa per un confinament domiciliari "fins que aplanem de nou la corba de contagis", el teletreball i la suspensió de l'activitat de sectors no essencials i de les classes en els centres educatius, intensificar la campanya de vacunació i impulsar un escut social perquè ningú quede arrere".

Dijous passat, Podem Comunitat Valenciana va defensar que l'"única forma" per a frenar la transmissió comunitària i evitar el col·lapse del sistema sanitari és un confinament domiciliari, una ordre de teletreball entre el funcionariat i les grans empreses de serveis no essencials i el tancament de centres educatius durant tres setmanes, flexible d'acord amb la valoració epidemiològica de Salut Pública.

En un comunicat, va advertir que la situació de càrrega assistencial als hospitals valencians és greu i les mesures de distanciament i de prevenció són "insuficients", ja que "persisteix la falta d'acció i previsió del possible col·lapse sanitari a conseqüència dels contagis produïts en el període festiu de desembre i gener".

Una altra de les seues peticions és prioritzar l'administració de la vacuna a tots els sanitaris que atenen en primera línia als pacients COVID-19 en tots els centres sanitaris de la Comunitat (UCI, plantes d'hospitalització i urgències).

A més, el divendres, la vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, va revelar que alguns consellers van plantejar en l'última comissió interdepartamental COVID-19 del 5 de gener la possibilitat de demanar al Govern el confinament parcial de la Comunitat Valenciana, encara que "finalment no es va considerar que fóra una cosa que en aquest moment s'haguera de fer".

La també consellera d'Igualtat va demanar evitar o limitar al màxim les relacions innecessàries, "les que no són imprescindibles per al dia a dia". "La meua opinió és ben sabuda i és pública; la posició de les formacions polítiques és ben sabuda i és pública", va assegurar.

Finalment, aquest dissabte, el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, preguntat per un possible confinament domiciliari de la Comunitat Valenciana, va afirmar que "no es pot descartar res" perquè "viurem setmanes extraordinàriament complicades".

Arxivat a:

Destacats