Podem defensa apujar impostos a les rendes altes perquè la reforma fiscal siga "equitativa"

Guardar

Héctor Illueca, vicepresident segon de la Generalitat
Héctor Illueca, vicepresident segon de la Generalitat

El vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha apostat per baixar la càrrega tributària a les rendes mitjanes-baixes alhora que s'incremente en les rendes altes, amb el propòsit que la reforma fiscal siga "equitativa", i ha demanat al PSOE que ha d'"entendre" que sense impostos "no hi ha drets de cap mena, ni socials ni polítics ni civils".

En aquests termes s'ha manifestat Illueca aquest dissabte en declaracions als mitjans abans de la celebració de l'acte 'Objectiu 2023' organitzat per Podem. El vicepresident segon ha abordat, entre altres assumptes, la reforma fiscal anunciada aquesta setmana pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

"Ha sigut una setmana transcendent en la política valenciana, ja que s'ha obert una discussió de debò sobre la política fiscal", ha valorat Illueca, al mateix temps que ha incidit en el fet que és "fonamental" que en els pròxims dies les forces que sustenten el govern del Botànic treballen perquè la proposta "tinga majoria parlamentària".

El també conseller d'Habitatge ha subratllat dos assumptes "fonamentals" perquè la reforma es duga a terme: el primer, que "el que es perd per ingressos ha d'incrementar-se en recaptació" perquè, ha reivindicat, "baixar la càrrega tributària a les rendes mitjanes-baixes és positiu, però ha d'anar acompanyat d'un increment en les rendes altes perquè siga equitativa".

"Així, brindarà serveis públics i garantirà els drets socials", ha destacat, al mateix temps que ha considerat que "el que s'ha posat en relleu en Les Corts és que darrere de la política fiscal està el benestar de la gent humil, i defensarem que existisca eixe equilibri perquè el sistema fiscal siga veritablement just".

"REFORMA PROGRESSIVA"

D'altra banda, Illueca ha demanat "un esforç" perquè la reforma siga "progressiva". "Darrere dels hospitals, de les escoles, dels habitatges públics, darrere de qualsevol dret sempre estan els impostos i és important que la càrrega es repartisca de manera equitativa pagant qui més té", ha ressaltat.

"Nosaltres suarem la samarreta perquè, en les pròximes setmanes, les forces que donen manteniment al Botànic aconseguim un acord", ha afirmat el vicepresident segon, al mateix temps que ha agregat que "anem al debat amb idees, amb esperança de convéncer als nostres socis i voluntat d'arribar a una síntesi, i estic convençut que l'aconseguirem".

Per part seua, la secretària d'organització de Podemos i secretària d'Estat d'Agenda 2030, Lilith Verstrynge, ha destacat que és "imprescindible tindre la força darrere de nosaltres que ens espente a portar avant grans transformacions".

En aquesta línia, ha celebrat la "bona notícia" que ha suposat arribar a un acord amb el PSOE sobre la reforma fiscal, encara que ha advertit que queda "una part molt important que té a veure amb el bloc social".

"INVERTIR EN EL SOCIAL"

"Una vegada que recaptem més impostos fent que qui més té siga qui més contribuïsca, cal veure en què s'inverteix eixos diners. El que considerem és que no pot invertir-se en despesa militar, sinó en el social", ha defensat.

Així, ha apostat per destinar aquests recursos a llei familiar: "Demanem una renda de criança de 100 euros al mes per cada fill que tinga eixa família i tot un paquet de mesures socials que han de veure amb millorar la vida de les famílies, com també és el temps que poden dedicar els pares a la baixa després de tindre fills".

"Tot aquest bloc és importantíssim i cal tancar-lo en les pròximes hores perquè per a nosaltres ara mateix és la prioritat", ha recalcat Verstrynge, qui ha manifestat que "més endavant" la seua formació espera que siga una reforma fiscal "en profunditat".

Per part seua, la coordinadora autonòmica de Podem i síndica d'Unides Podem en Les Corts, Pilar Lima, ha manifestat que té "esperança" a aconseguir una reforma fiscal progressiva, perquè "no pot ser d'una altra manera".

"És clar que abaixem impostos a les rendes mitjanes-baixes, però no podem perdre recaptació, ja que els serveis públics es mereixen una bona inversió i més en aquests temps i en els quals es venen per davant", ha postil·lat. Finalment, s'ha mostrat "convençuda" que "amb diàleg" s'aconseguirà i s'arribarà a acords amb els socis de govern.

Arxivat a:

Destacats