Podem convoca Puig i Oltra a una reunió per a veure com complir mesures del Botànic en els pròxims dos mesos

Estañ creu que els motius polítics de l'avançament "són complicats de justificar" i l'escenificació "va ser incorrecta en molts sentits"

Guardar

botanic_palau
botanic_palau

Podem sol·licitarà aquest mateix dimarts una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, per a veure com es poden traure avant compromisos del Botànic en els pròxims dos mesos, després de la dissolució de Les Corts, ja que queden pendents lleis i decisions executives com la reversió de l'Hospital de Dénia.

Així ho han explicat el secretari general de Podem i portaveu en Les Corts, Antonio Estañ, després de l'última junta de síndics, i el candidat de la formació morada, Rubén Martínez Dalmau, en atenció a mitjans de comunicació.

Estañ ha explicat que la setmana passada Puig li va transmetre la possibilitat d'aquest avançament electoral, del que finalment es va assabentar aquest dilluns pels mitjans. En aquella trobada, li van exposar que no permetrien que eixe avançament "servira com a excusa" per a no abordar algunes qüestions pendents, com la llei de residus, la d'expresidents o la de diputacions, entre d'altres.

"Hui ens toca treballar perquè es complisquen i perquè hi haja un segon Botànic que no tinga les limitacions que aquest ha tingut", ha apuntat, en el qual Podem "marque el full de ruta". En ser qüestionat si es plantegen entrar en el Consell en eixe eventual segon Botànic, ha assenyalat que ixen "a guanyar i a governar" i una vegada parlen els valencians es prendrà una decisió sobre aquest tema. Aquesta legislatura, ha admès, han "trobat a faltar estar dins" en alguns moments.

Preguntat si veu motius polítics per a aquesta decisió, ha incidit que "són complicats de justificar" i l'escenificació d'aquest dilluns "va ser incorrecta en molts sentits" perquè després d'una legislatura en la qual s'han aconseguit "moltes coses" la millor forma de presentar-se els tres partits del Botànic a les eleccions era "no fer-ho amb algunes declaracions i formes que vam veure, això no ajuda".

Formes, ha precisat, "dels dos" actors que van intervenir en la jornada, i ha incidit que aquest tema "havia d'haver-se tancat abans i no haver apurat els terminis" per a donar una major sensació de normalitat. "Es podien haver fet les coses millor no transmetent una sensació de divisió o tacticisme, sinó que el Botànic ha sigut una bona notícia".

Destacats