El pla de xoc per al padró de Compromís: la ciutadania podrà empadronar-se en les Juntes de Districte i també de vesprada

L’alcalde de València i candidat a la reelecció ha anunciat en un acte amb les persones migrants de la ciutat un pla de xoc per al padró municipal.

Guardar

Joan Ribó en un acte amb migrants a València.
Joan Ribó en un acte amb migrants a València.

L'alcalde de València i candidat a la reelecció de Compromís per València, Joan Ribó, ha anunciat en un acte amb les persones migrants de la ciutat un pla de xoc per al padró municipal, que comprén l'atenció a la ciutadania en les Juntes de Districte i també es contempla l'obertura de les oficines alguna vesprada. A més a més, es potenciarà la unitat contra delictes d'odi de la Policia Local, on hi ha el grup GAMA, tal de combatre la violència masclista i altres delictes d’odi".

L'alcalde de València i candidat a la reelecció de Compromís per València, Joan Ribó, ha defensat que en els darrers anys la coalició valencianista ha apostat "de manera decidida" per convertir València "en una ciutat de drets, impulsant polítiques compromeses i valentes de manera transversal i cooperativa amb la participació de la societat civil", ha manifestat en la plaça de Rojas Clemente, en l'acte 'València, una ciutat per a totes'. La trobada amb les persones migrants de la ciutat ha contat també amb la regidora d'Igualtat Lucía Beamud i les dirigents de Fuerza Migrante, Luci Polo i Boutaina El Hadri. En este context, Ribó ha presentat les propostes del seu futur govern municipal entre les quals destaca un pla de xoc del padró municipal o la creació d'un nou servici municipal d'ajuda al col·lectiu.

Sobre el pla de xoc per al padró municipal, l'alcalde Joan Ribó ha explicat que farà "una revisió de tots els procediments administratius per tindre una administració més eficient i àgil", i ha avançat que alguna proposta "anirà en el sentit d'ampliar l'horari i que es puga obrir alguna vesprada durant la setmana". A més a més, este servici municipal imprescindible per a la ciutadania i, especialment per al col·lectiu de migrants, també s'estendrà a les juntes de districte "per descongestionar els edificis principals on acudir que són la Casa Consistorial i Tabaquera".

Una altra de les propostes importants que ha explicat el candidat a la reelecció és "ampliar i reforçar de l'equip GAMA de la Policia Local de València, estenent la seua presència a totes les Unitats de Districte a València de València". "I volem potenciar les unitats de la Policia Local encarregades de l'atenció a víctimes de delictes d'odi, perquè sabem que és un problema que pateixen especialment les persones migrants", ha considerat Ribó.

“Volem potenciar les unitats de la Policia Local encarregades de l’atenció a víctimes de delictes d’odi, perquè sabem que és un problema que pateixen especialment les persones migrants”

Per tal d'afavorir una societat cada vegada més diversa i inclusiva, el màxim responsable de la ciutat impulsarà també la creació d'un Consell Local en defensa de la llibertat religiosa, ideològica i de consciència, "perquè en València cada persona ha d'estimar com vulga i creure en allò que considere, sense que això supose cap problema per a la convivència".

Joan Ribó ha avançat també la creació d'un nou servici municipal anomenat 'Ca'LaVeïna', que en paraules de l'alcalde "serà un nou servei gratuït que crearem el proper mandat a diferents barris de la ciutat, entre ells Orriols, Natzaret i la Fontsanta". "S'oferirà informació dels recursos i serveis que tenen té la ciutadania més a prop per cuidar d'altres persones: persones majors, menudes, persones amb diversitat funcional. A més servirà com un espai de respir i cangur per a les persones cuidadores o famílies on poder deixar a les persones ben ateses i poder tindre elles mateixes temps per a les seues autocures ", ha detallat el candidat a la reelecció de l'alcaldia.

Compromís per València també desenvoluparà protocols específics per a la inclusió laboral de les persones migrants, refugiats o en petició d'asil, que incloguen formació en matèria de llengües, orientació i pràctiques laborals. "En definitiva, plantegem una bateria de propostes per a la població migrant de la ciutat, un col·lectiu que s'ha de tindre molt en compte perquè és essencial en l'àmbit laboral o és molt valuós en l'àmbit cultural. És necessari que no sols els tinguem en compte, sinó que hi haja recursos específics per desenvolupar oportunitats laborals", ha manifestat Joan Ribó.

Destacats