Pilar Lima dimiteix com a coordinadora autonòmica de Podem en la Comunitat Valenciana

Guardar

Pilar Lima
Pilar Lima

La fins ara coordinadora autonòmica de Podem en la Comunitat Valenciana, Pilar Lima, ha anunciat que dimiteix d'aquest càrrec al costat de la resta del seu Consell de Coordinació i ha emplaçat a celebrar una assemblea per a "reformular el projecte polític" de la formació.

Així ho ha fet públic en un comunicat publicat en el seu perfil de Twitter, en el qual admet que es tracta d'una "decisió difícil però necessària" després de tres anys en el càrrec. Lima ha detallat que va comunicar la decisió a l'òrgan competent de Podem divendres passat després d'una reunió del Consell Ciutadà Valencià.

"Ens n'anem amb la satisfacció de deixar un partit organitzat i amb això donem pas a un equip tècnic que tindrà com a missió fonamental organitzar una assemblea per a reformular el projecte polític", ha assenyalat.

La que va ser candidata a l'Alcaldia de València en el 28M mostra el seu agraïment a aquells que han confiat "en aquest projecte polític que hui tanca un cicle, però continua sent més necessari que mai".

Lima ha lamentat "profundament la derrota" de les eleccions municipals i autonòmiques en el 28M, "uns mals resultats sense pal·liatius" que atribueix a "múltiples causes, que van des d'errors propis fins a estar immersos en un nou cicle reaccionari a escala europea". "És evident també que la dinàmica de conflicte que s'ha produït en el nostre espai polític ha danyat la nostra base electoral", ha reconegut.

"DESMOBILITZACIÓ PEL CONFLICTE PERMANENT"

Pilar Lima ha incidit en el fet que els resultats electorals del 28M "es donen en un context negatiu per a les esquerres en tot el país", en haver perdut cinc governs autonòmics en els quals participava Unides Podem i "els tres últims ajuntaments del canvi": València, Barcelona i Cadis.

"La desmobilització ocasionada pel conflicte ha sigut determinant i aquests resultats tindran previsiblement com a conseqüència polítiques de regressió i retallades en serveis públics que perjudicaran la majoria social", ha lamentat.

Per això, Lima crida a realitzar "un procés de reflexió serena i rigorosa sobre les causes que ens han portat fins ací i les perspectives de futur". "Aqueixa anàlisi ha de produir-se en l'únic fòrum apte per a fer-ho, que és una assemblea ciutadana, donant veu a tots els inscrits", ha afegit.

LAMENTA L'ABSÈNCIA EN L'ACORD AMB SUMAR

La fins ara coordinadora autonòmica ha subratllat que les eleccions generals del 23J seran "decisives per al futur del país" perquè "està en joc la fi dels governs de coalició progressistes i l'accés de l'extrema dreta al Govern central". "Per això era fonamental que hi haguera una única llista a l'esquerra del PSOE, i l'acord aconseguit entre Podemos i Sumar va en aquest sentit", ha comentat.

No obstant això, ha afegit: "Ens hauria agradat que l'organització valenciana de Podem estiguera representada en aquest, però no ha sigut així i ho lamentem profundament".

"Tenim clar que la política es fa des de molts espais i que la lluita per la dignitat del nostre poble no acaba mai, per això ací no es rendeix ningú. Animem a les i els militants, cercles i instritos a mandener el seu compromís polític i a participar en el procés assembleari que està per obrir-se per a enfortir aquesta eina que és Podem", ha exposat Pilar Lima.

Finalment, Lima ha volgut "deixar clar" que tant ella com els seus companys que deixen les seues responsabilitats al front de Podem mantindran la seua militància i compromís amb el partit. Lima ha assegurat que ha sigut "un orgull i un honor" ser la coordinadora autonòmica. "Perquè es va poder, es podrà. Sí que es pot", conclou el seu escrit.

Arxivat a:

Destacats