Pérez Garijo: “EUPV continua sent una força de base municipalista que garantirà governs de progrés”

Esquerra Unida del País Valencià se situa com la quinta força amb més vots i regidors del territori i aconsegueix 11 alcaldies

Guardar

EUPV Rosa Pérez Garijo
EUPV Rosa Pérez Garijo

Esquerra Unida del País Valencià ha obtingut -de manera provisional- uns 28.500 vots a les candidatures municipals registrades com a coalició sota la denominació "EUPV: Seguim Endavant" i una mica més de 3.500 vots a les candidatures municipals registrades com a partit polític per EUPV. En total, són uns 32.000 vots que se sumen als 30.715 obtinguts per les llistes de la coalició Unides Podem - Esquerra Unida. "Són més de 62.000 persones les que han confiat en nosaltres, en solitari o en unió amb altres forces".

Quant al nombre de regidors, Esquerra Unida ha obtingut 109 en les candidatures incloses en la coalició "Seguim Endavant", 12 en les llistes legalitzades directament com a partit, 7 en les candidatures d'Unides Podem - Esquerra Unida, 3 en coalicions locals amb Compromís, 2 en coalicions locals amb Esquerra Republicana i 6 en agrupacions d'electors". En total, 139 edils.

"Ens mantenim com a cinquena força del País Valencià en nombre de vots en nombre de regidors, la qual cosa demostra la vigència d'un projecte d'esquerres de base municipalista que garantirà governs de progrés en la majoria de municipis. Afortunadament la dreta ha tornat a ser derrotada en termes globals i tenim l'oportunitat de reeditar molts acords progressistes i fer alguns nous", explica Pérez Garijo.

11 alcaldies

Entre els resultats de la nit de hui, Pérez Garijo ha destacat les majories absolutes aconseguides a Polinyà de Xúquer, Riola, Xelva, Llutxent, Barxeta, Montfort, Fuenterrobles i Camporrobles, que reeditaran alcaldia.

La coordinadora general d'EUPV ha assenyalat a més que la seua formació mantindrà les alcaldies d'Asp i Albalat de la Ribera, on se situa com la força més votada, així com a Simat de la Valldigna, on ha sigut la força progressista més votada.

Destacats