Pedro Sánchez demana als responsables polítics que no utilitzen corbata com a "gest d'estalvi energètic"

Pedro Sánchez ha avançat que el dilluns aprovarà un paquet de mesures urgents per a l'estalvi energètic

Guardar

El president del Govern, Pedro Sánchez
El president del Govern, Pedro Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest matí per a fer balanç del curs polític en la Moncloa. Durant la seua intervenció ha cridat l'atenció que ha prescindit de l'ús de la corbata. De fet, ha demanat als ministres i responsables polítics que, quan no siga necessari, no utilitzen corbata com "un gest d'estalvi energètic". Una petició que també ha traslladat als dirigents del sector privat perquè prescindisquen d'ella durant l'estiu.

Així, ha assenyalat Sánchez: "no porte corbata, això significa que tots podem estalviar des del punt de vista energètic i he demanat a tots els ministres i a tots els responsables públics. I al sector privat, en la mesura que siga possible, que quan no siga necessari no utilitzen la corbata i així tots estalviarem".

Així mateix, el president del Govern ha anunciat que, dilluns que ve, s'aprovarà un paquet de mesures urgents per a l'eficiència i l'estalvi energètic. No ha volgut avançar en què consistiran, encara que ha assegurat que "no suposaran retallades en el subministrament per a les famílies i indústria", sinó que "seran beneficioses, ja que es traduiran en estalvis en la factura de la llum i en la competitivitat de la indústria".

En aquest sentit, va recordar el compromís posat sobre la taula aquesta setmana amb Brussel·les per Espanya d'aplicar una reducció del 7% en el consum de gas de manera voluntària, com a part del pla de la Unió Europea per a preparar-se davant possibles talls de subministrament per part de Rússia i assegurar el proveïment per al pròxim hivern.

"Hem d'estalviar un 7% i ací hem de veure'ns involucrats tots", va dir Sánchez, posant l'exemple que "no hi ha més que passejar-se per un centre comercial per a saber que la temperatura està massa baixa".

D'altra banda, Sánchez va anunciar també que Espanya portarà a Brussel·les el pròxim mes de setembre dues propostes per a reformar el mercat elèctric: una per a desacoblar el preu del gas del de l'electricitat, i una nova intervenció del mercat energètic per a posar un límit al preu de les emissions de CO₂.

Destacats