Pastor (PP): "El tripartit proposa un model de Consell de Transparència que acaba amb la independència i credibilitat de l'organisme"

"La proposta del tripartit es tradueix que es disparen els costos, que hi haja més administració i menys qualitat professional", afirma el portaveu de Transparència

Guardar

Fernando Pastor, portaveu de Transparència del Grup Popular en Les Corts
Fernando Pastor, portaveu de Transparència del Grup Popular en Les Corts

El portaveu de Transparència del Grup Popular en Les Corts, Fernando Pastor, ha afirmat hui que els grups que sustenten al Govern valencià -PSPV, Compromís i Podem- "proposen un model de Consell de Transparència que acaba amb la independència i credibilitat de l'organisme".

Pastor s'ha pronunciat així en la comissió de Coordinació de les Corts, on s'ha debatut la proposta de Transparència i Bon Govern presentada pel tripartit. "Han fet falta huit mesos perquè PSPV, Compromís i Podem es recorden de l'òrgan garantista de la transparència i el mecanisme que han utilitzat manca precisament d'aqueixa transparència", ha criticat.

Així, Pastor ha assenyalat que el text "ha sigut redactat per tècnics de la Conselleria però presentat pels grups parlamentaris, i d'aquesta manera han eliminat controls, fiscalització i garanties, ja que els informes del CJC o de la Intervenció General no existeixen".

El diputat popular ha assenyalat que la novetat del tripartit en aquesta proposta és la composició i règim de funcionament del Consell de Transparència. "El Botànic vol que el Consell de Transparència passe de 5 membres a 3 i que tinguen rang de director general. Aquesta proposta és dolenta, carregada d'inconvenients i d'incongruències i suposarà la fi de la credibilitat del mateix consell", ha explicat.

"La proposta del tripartit es tradueix que es disparen els costos, que hi haja més administració i menys qualitat professional. Hi haurà menys independència perquè és impossible que el Consell tinga independència orgànica i professional del Consell si els seus integrants són directors generals i deuen el seu sou a l'administració. Es trenca a més la pluralitat de l'arc parlamentari", ha assenyalat.

Pastor ha indicat que el PPCV demana que es mantinga el nombre de membres que reflectisca la composició de les Corts i ha assenyalat que el que necessita el Consell de Transparència és "una oficina tècnica potent i persones solvents, independents i professionals".

Arxivat a:

Destacats