Paqui Bartual (PP) arriba a l'alcaldia de Xirivella després d'un pacte amb Vox

Vox irromp per primera vegada en el govern municipal de Xirivella i dirigirà les regidories de Comerç, Consum, Sanitat, Desenvolupe Local i Cultura

Guardar

Part de l'equipo de govern de Paqui Bartual a Xirivella
Part de l'equipo de govern de Paqui Bartual a Xirivella

Els resultats de les eleccions municipals a Xirivella (Horta Sud) obrien la porta a un possible pacte entre el Partit Popular i Vox; no obstant això, no ha sigut fins hui divendres 16 de juny que s'ha conegut a l'acord aconseguit entre aquestes formacions, un dia abans de la sessió d'investidura que se celebra demà 17 de juny.

Després de les reunions mantingudes entre els líders i els equips d'ambdues formacions polítiques —Paqui Bartual del PP i Santos Santiago de Vox— ha sigut en el matí de hui divendres quan s'ha signat un pacte de govern entre els dos partits.

D'aquesta manera, Paqui Bartual, la líder dels populars en la localitat, es convertirà en la nova alcaldessa de Xirivella després de dues legislatures de govern socialista (encara que una d'elles fóra un govern de coalició entre el PSPV-PSOE i Compromís).

De fet, aquesta legislatura serà la primera en la qual Vox entre en l'Ajuntament de Xirivella i ho farà amb dos regidors que també dirigiran algunes àrees de govern. En total, Vox gestionarà cinc regidories: Comerç, Consum, Sanitat, Desenvolupe Local i Cultura. Per la seua banda, el Partit Popular ostentarà la resta d'àrees: Urbanisme, Infraestructures, Seguretat Ciutadana, Educació, Esports, Festes i Igualtat.

A pesar que la formació socialista que encapçalava el fins ara alcalde Michel Montaner va ser la força més votada en les passades eleccions municipals, la suma dels 9 regidors del PP i els 2 de Vox aconseguia la majoria absoluta que se situa en onze regidors.

Així, el previsible pacte entre PP i Vox tancava la porta a Montaner a revalidar el seu arc com a alcalde de Xirivella amb majoria simple per haver sigut el partit més votat. Encara així, van ser poc més de 100 vots de diferència amb el Partit Popular els que li van donar el primer lloc en els comicis al PSPV-PSOE que va obtindre el 37,08 % dels vots enfront del 36,07 % del PP.

 

Arxivat a:

Destacats