Oltra sobre la imputació a Rius: "No és molt normal que els qui ho han fet malament denuncien als quals ho han arreglat"

Guardar

Oltra
Oltra

La vicepresidenta de la Generalitat i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat que la recerca oberta al portaveu de Compromís i diputat de Cultura en la Diputació, Xavier Rius, per un presumpte delicte de prevaricació administrativa a partir d'una querella del PP és "una denúncia més" d'aquesta formació "de tantes que s'han arxivat" i ha defensat que el que ha fet el diputat provincial ha sigut "arreglar una situació anòmala que venia del passat". "No em sembla molt normal que aquells que ho han fet malament denuncien a aquells que ho han arreglat", ha subratllat.

Així ho ha indicat Oltra en atenció als mitjans de comunicació, en ser preguntada per la decisió del Jutjat d'Instrucció número 7 de València de citar com investigat a Xavier Rius, després d'admetre a tràmit una querella de la portaveu del PP en la corporació provincial, Mari Carmen Contelles, per un presumpte delicte de prevaricació administrativa en la contractació d'actors-manyagues per a l'exposició permanent del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

Sobre aquest tema, Oltra ha apuntat que es tracta d'uns contractes que es feien des del 2005 i que Rius va traure a concurs públic, però mentrestant i per a no deixar de prestar el servei, "la qual cosa es fa és continuar amb una pràctica que es feia des del 2005, però de la qual "es trau la contractació major", ha assenyalat.

"Açò és el que ha passat en altres casos com l'IVF que va anar un cas semblant on el director tenia una contractació que va rebre de l'anterior govern del PP i li van denunciar els mateixos que havien instal·lat aqueixa pràctica", ha apuntat.

D'aquesta manera, ha defensat la labor de Rius que "el que ha fet és arreglar una situació anòmala que venia del passat". "Els mateixos que havien produït aqueixa situació són els que han denunciat. No sembla molt normal que aquells que ho han fet malament denuncien a aquells que ho han arreglat", ha remarcat, per a indicar que veu "paral·lelismes" amb altres casos en els quals "l'empastrada la va fer PP, tu ho has d'arreglar i en el temps que ho intentes arreglar et denuncien", ha resolt.

Destacats