Un jutjat cita com a investigat Xavier Rius per la contractació d'actors-mims en el MuVIM

Guardar

xavier-rius_ok
xavier-rius_ok

El Jutjat d'Instrucció número 7 de València ha acordat citar com a investigat el portaveu de Compromís i diputat de Cultura en la Diputació, Xavier Rius, després d'admetre a tràmit una querella de la portaveu del PP en la corporació provincial, Mari Carmen Contelles, per un presumpte delicte de prevaricació administrativa en la contractació d'actors-mims per a l'exposició permanent del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

El jutge acorda la citació de Rius en una intelocutòria del passat divendres 26 de setembre, en la qual admet a tràmit la querella de Contelles i ordena la declaració dels querellats, "en qualitat d'investigats", Xavier Rius, a més dels dos administradors de Somnis, una fàbrica de somnis SL, l'empresa contractada per a la prestació d'aquest servei en el MuVIM, segons ha pogut saber Europa Press.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 7 assenyala que, després de ratificar-se la portaveu del PP en la Diputació de València en la seua querella, procedeix a acordar la seua admissió a tràmit i dóna per personada en el procés a Contelles. Així mateix, indica que es va acordar requerir als querellats a fi que aportaren documentació que efectivament van facilitar al jutjat.

A més, acorda que presten declaració "els querellats, en qualitat d'investigats" --tant Rius com els dos administradors de Somnis, una fàbrica de somnis SL-- el pròxim 8 de novembre a les 12.00 hores.

El magistrat pren aquesta decisió arran de la querella presentada per la portaveu del PP en la corporació provincial, que el passat 28 de febrer va anunciar en roda de premsa la presentació d'aquesta querella contra Xavier Rius en haver detectat suposades "irregularitats" en la contractació d'actors-mims per a l'exposició permanent del MuVIM.

Contelles va explicar que "des de la reobertura al desembre de 2015 de l'exposició 'L'Aventura del Pensament' s'han produït contractacions continuades "a dit" a una empresa, Somnis, una fàbrica de somnis SL, i a dos autònoms, Francisco R.P. i Eva María M.H. --administradors de l'empresa anteriorment contractada-- per a un mateix servei: els actors-guies de l'exposició 'L'Aventura del Pensament'". Les facturacions que sumen més de 108.000 euros, ha estimat.

Contelles va denunciar que el portaveu de Compromís i diputat de Cultura "ha avalat la contractació d'aquesta empresa, l'administrador de la qual ha resultat ser el germà de va ser assessor seu fins a octubre de 2016 i actualment primer tinent d'alcalde de Paterna i president de l'empresa pública GESPA del citat municipi, Juan Manuel Ramón Paul".

Així, va considerar "cridaner" que, a més, "la cunyada de l'aleshores assessor del diputat de Cultura hauria facturat en cinc ocasions per un servei d'actors suposadament prestat entre juliol i octubre de 2016 per a eixa exposició del MuVIM que en eixe període estava tancada, la qual cosa ens genera seriosos dubtes sobre la realització o no d'eixos treballs".

Per la seua banda, després que Contelles anunciara la presentació de la querella, Xavier Rius va defendre que la gestió realitzada en el MuVIM està "auditada" per la Intervenció de la corporació i va acusar el PP de llançar una "campanya orquestrada contra partits i persones que s'han significat en la denúncia de les malifetes del PP, molt concretament amb Compromís".

Arxivat a:

Destacats