Oltra, sobre el Bloc: "El Consell no posa la mà en el foc per ningú"

La vicepresidenta va qualificar aquestes pràctiques de càncer i metàstasi

Guardar

oltra_consell
oltra_consell

El Consell "té poc a dir més enllà de demanar les explicacions que s'hagen de donar", va dir ahir Mónica Oltra, portaveu del Consell, sobre el possible finançament irregular que aguaita tant al PSPV com al BLOC, una de les formacions que componen Compromís. Preguntada per si el govern valencià "posa la mà en el foc per algú", especialment sobre Enric Morera, el que fora secretari general del partit valencianista investigat, la vicepresidenta va assegurar que el Consell "particularment no posa la mà en el foc per ningú" però tampoc "la quita".

"Aquest govern està absolutament compromés amb la transparència, el bon govern i l'erradicació" de les pràctiques corruptes, va asseverar Mónica Oltra, per la qual cosa hi ha "contundència absoluta per sobre de les sigles i de qualsevol altra consideració". La vicepresidenta va qualificar aquestes pràctiques de "càncer" i de "metàstasi" que "trenca la credibilitat dels ciutadans i ciutadanes amb les institucions", per la qual cosa va voler recordar que la Generalitat Valenciana està engegant mecanismes contra les irregularitats i les "males praxis".

Un d'ells, va recordar, és el sistema de detecció precoç de possibles pràctiques corruptes que la Generalitat Valenciana està desenvolupant i que es troba actualment "en la seua fase final", l'anomenat sistema SATAN. En eixe sentit va assegurar que és imprescindible "prevenir la corrupció" perquè, si arriba als tribunals, és que "hem arribat tard".

Destacats