Oltra resol les discrepàncies en el Consell : "Si dos estan d'acord és que un pensa per dos"

Guardar

oltra_pleno_consell
oltra_pleno_consell

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha donat per "tancats" aquest dimarts els "debats polítics" sorgits en el si del Consell arran de les últimes discrepàncies sobre l'objectiu de dèficit i la comissaria especialitzada en violència de gènere de València impulsada per la Conselleria de Justícia, al mateix temps que ha afirmat que, "com diu la frase freudiana, si dues estan d'acord és que un pensa per dues".

Així s'ha pronunciat aquest dimarts la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives en una roda de premsa celebrada per a donar a conéixer l'acord aconseguit pel ple del Consell sobre les ajudes pels danys de l'incendi de Llutxent (València).

Preguntada per si ha pogut parlar aquest dimarts en la reunió del ple del Consell amb la titular de Justícia, Gabriela Bravo, amb motiu de les diferències entorn de la comissaria especialitzada en violència de gènere en la Ciutat de la Justícia de València, en virtut a l'acord entre la Conselleria de Justícia i el Ministeri d'Interior, Oltra ha explicat que no ha sigut possible perquè únicament han tractat el tema de les ajudes per l'incendi.

No obstant això, sí que ha opinat que "fa falta una major coordinació" i ha reiterat que l'oficina especialitzada de denúncies sobre violència de gènere i la comissaria especialitzada en aquest tipus de delictes "no són excloents". A més, ha indicat que després d'un any des de l'engegada del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, és moment d'"avaluar-ho i engegar totes les mesures a les quals ens vam comprometre".

En aquesta línia, ha argumentat que "el debat públic i les diferències d'opinió sempre són sans en democràcia" i suposen "una manera d'implicar en el fòrum d'opinió a la ciutadania". "En altres països es viuen aqueixos debats amb naturalitat", ha assenyalat la vicepresidenta, que ha afegit que "ací ens fa mancada viure'ls amb aqueixa naturalitat". "Quan hi ha dos en un govern i tres que donen suport a aqueix govern és normal que hi haja qui pense que una solució és millor i un altre que pense que una altra solució és millor", ha manifestat.

"L'important", ha continuat, és "haver tancat aqueixos debats", que es donen "en un escenari multipartidista" en "els partits polítics i també en l'àmbit social". "S'ha tancat bé, en el marc del pacte veurem si les propostes es poden dur a terme d'una manera no excloent", ha resolt.

"NO DRAMATITZAR ELS DEBATS PÚBLICS"

Sobre les discrepàncies entre PSPV i Compromís sobre la posició de la Comunitat Valenciana quant a l'objectiu de dèficit, Oltra ha assegurat que va tractar aquesta qüestió en la reunió que va mantenir amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i que tots dos van coincidir que "no es dramatitzen els debats públics". "Com diu la frase freudiana, si dues estan d'acord és que un pensa per dues", ha dit en aquest punt.

"És bé debatre, arribar a acords, i visibilitzar que en una societat democràtica i moderna hi ha diferents opinions i que la política és capaç d'arribar a un punt comú d'aqueixes opinions", ha defensat.

"EL GOVERN MENYS PARTIDISTA"

Davant la qüestió de si preveu "major tensió" en el Consell en els pròxims mesos davant la proximitat de la cita electoral autonòmica, la vicepresidenta ha ressaltat que "els elements de diferenciació s'han de donar en l'àmbit de les formacions polítiques" i ha destacat que "probablement" el Govern del Botànic ha sigut "el govern menys partidista de la història" de la Comunitat. "Després hi ha un altre àmbit en el qual els partits contraposen les seues propostes, fora de l'àmbit del Consell", ha agregat.

Inquirida per la data en la qual es convocarà la Comissió de Seguiment del Pacte del Botànic després que el secretari general de Podem, Antonio Estañ, i el President Ximo Puig acordaren aquest dilluns iniciar els contactes per a intentar convocar aquesta trobada abans del Debat de Política General, previst per al dimarts 11 de setembre, Oltra no ho ha concretat, però ha sostingut que al Govern valencià li queda "molt per fer", ja que "hi ha molts projectes que han de rematar-se".

Destacats