Puig i Oltra es reuneixen durant una hora per a abordar l'inici de curs després de les discrepàncies de l'última setmana

Guardar

reunion_puig_oltra
reunion_puig_oltra

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, s'han reunit durant aproximadament una hora en el matí d'aquest dimecres per a abordar l'inici del curs polític després de les vacances estivals i després de les discrepàncies sorgides en el si del Consell en l'última setmana a compte del vot favorable a l'objectiu de dèficit i de l'anunci de la Conselleria de Justícia de la creació d'una comissaria especialitzada en violència de gènere en la Ciutat de la Justícia de València.

La trobada ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat i després d'ell s'han distribuït fotografies a través dels comptes de Twitter de la Generalitat i de Vicepresidència, informant d'aquesta reunió davant el nou curs polític. "La vicepresidenta i el president es reuneixen per a posar-se al dia i començar amb força el curs polític", ha precisat el departament d'Oltra.

Segons ha pogut saber Europa Press, la reunió ha transcorregut en un ambient relaxat i, a més d'abordar el nou curs, amb qüestions com els pressupostos per al pròxim any, també s'ha abordat la polèmica de l'última setmana, emmarcada en la "diversitat i pluralitat política" del Consell que conformen PSPV i Compromís, i el valor del debat públic i la confrontació d'idees.

Precisament les discrepàncies van arrancar fa una setmana, quan el president Puig --que va interrompre les seues vacances per a negociar amb la ministra d'Hisenda-- va anunciar el vot favorable del Consell a l'objectiu de dèficit en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) a canvi de mesures que suposarien 850 milions per a la Comunitat.

Aquesta decisió va provocar malestar en el si de Compromís i la vicepresidenta va retraure que aquesta havia sigut una decisió unilateral que no se'ls havia comunicat per endavant que, a més, era "insuficient" i no suposava una "reparació singular" per al "maltractament singular" que pateix la Comunitat.

A més, aqueix mateix dia la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, anunciava al costat de la secretària d'Estat de Seguretat, Ana Botella, un acord pel qual la Ciutat de la Justícia de València serà la primera seu judicial d'Espanya que comptarà amb una comissaria de policia especialitzada en violència de gènere.

Després de fer-se públic aqueix acord, Oltra va llançar un tuit en el qual manifestava que li resultava "incomprensible" i se li escapaven les raons per les quals "la consellera de Justícia no coneix les seues competències ni les alienes i se salta a la torera el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista". "No tinc paraules, o em sobren i me les calle", va afegir, defensant que el Consell portava dos anys treballant en una oficina especialitzada de denúncies però situada en un annex al Centre Dona 24 hores.

Oltra es va desplaçar el diumenge a veure la celebració del Sexenni a Morella (Castelló), convidada per l'alcalde, i va manifestar la passada setmana que allí podria coincidir amb Puig, però aqueixa trobada no es va produir atés que Puig tenia programat amb anterioritat un viatge.

La vicepresidenta ha explicat a Europa Press que van intercanviar missatges de WhatsApp i es van emplaçar llavors a veure's aquesta setmana, una trobada que finalment s'ha produït aquest dimecres.

Destacats