Oltra insta a esperar a les explicacions de Montón i diu que la URJC "necessita una auditoria important"

Guardar

oltra_pleno_consell2
oltra_pleno_consell2

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i capdavantera de Compromís, Mónica Oltra, ha instat a esperar a les explicacions de la ministra de Sanitat --i exconsellera del govern autonòmic--, Carmen Montón, sobre les presumptes irregularitats en l'obtenció d'un màster en la Universitat Rei Juan Carlos (URJC). Ha afegit de les informacions publicades es desprén que en institució acadèmica hi ha hagut "un desordre molt gran" i ha considerat que "necessita una auditoria important".

"No opinaré --ha prosseguit-- d'un cas del qual solament he sentit la notícia; de la mateixa notícia ja es desprén que no és comparable a altres casos però m'agradaria sentir la versió de la ministra perquè estic segura que ella explicarà el que haja d'explicar".

Així ho ha asseverat Oltra en un acte d'inici de curs a Paiporta a preguntes dels mitjans sobre la informació de eldiario.es sobre suposades irregularitats en la realització del Màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere, que Carmen Montón va realitzar en el curs 2010/2011 en l'Institut de Dret Públic (IDP) d'URJC de Madrid, clausurat després del 'cas Cristina Cifuentes'.

Sobre aquest tema, Oltra ha demanat escoltar què diu Montón i ha agregat que "òbviament de les notícies publicades es desprén que en una universitat pública de Madrid, la URJC, hi ha hagut un desordre molt gran, que ha fet que alguna cosa que a molta gent li costa molt, que és traure's un postgrau sembla que no és igual per a tothom". "Tots som iguals però uns més iguals que uns altres, que és el que se sol dir quan hi ha desigualtat", ha postil·lat.

Per tant, la vicepresidenta valenciana ha dit que la primera avaluació que pot fer és que "aqueixa universitat necessita una auditoria important" de la qual sembla que la justícia ja s'encarrega.

Destacats