Montón nega irregularitats en l'obtenció del master de la URJC i mostra correus que "acrediten" la seua "honestedat"

Guardar

monton_ep
monton_ep

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, ha negat que hi haja hagut algun tipus d'irregularitat en la realització del Màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere, que va realitzar en el curs 2010/201 en l'Institut de Dret Públic (IDP) de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) de Madrid, clausurat després del 'cas Cristina Cifuentes', i ha mostrat diversos correus electrònics que "acrediten" la seua "honestedat", negant així la possibilitat de dimitir.

Montón s'ha pronunciat així en una roda de premsa convocada aquest dilluns en la seu del Ministeri després de la informació publicada per 'eldiario.es' en la qual assenyala que la ministra va obtenir una nota mitjana de 8,43 en el màster, malgrat que ho va començar quan la meitat de les assignatures ja havien finalitzat.

Així mateix, segons el diari, Montón va pagar la matrícula del màster fora de termini, tres mesos després, i va superar la meitat de les matèries sense acudir a les classes i sense tractar amb els professors. "Tinc el títol, tinc el certificat acadèmic de les notes, tinc el treball final del màster i més de 30 correus que demostren que vaig cursar el màster en 2010/2011", ha asseverat Montón, per a avisar que "no tots som iguals".

Al llarg de la seua compareixença, la ministra, que ja ha "degudament informat" de la situació al president del Govern, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta, Carmen Calvo, ha anat negant "fil per randa" les informacions publicades, reconeixent estar "tranquil·la" i sentir-se "recolzada" per Sánchez perquè va fer "tot" el que li van recomanar des de la universitat.

En concret, Montón ha recordat que es va matricular en el curs mentre era portaveu d'Igualtat del PSOE, amb l'objectiu d'estar "millor formada", i que en "tot moment" va actuar d'acord amb les instruccions que des de la universitat pública li van donar. Per tant, ha negat que haja aprovat el curs sense haver assistit a classe, ja que, segons ha mostrat en un correu electrònic, se li va assegurar que podia cursar-ho a distància.

De la mateixa manera, la ministra ha asseverat que no li han convalidat cap assignatura, perquè ella mateixa "no" ho va sol·licitar, i ha informat que en el títol del màster hi ha un "error" en la data de finalització d'aquest, ja que posa 2012 quan ho va acabar en 2011. "He demanat una rectificació a la universitat perquè canvie l'any i ho substituïsca", ha dit.

"RES A VEURE AMB ALTRES DESGRACIATS CASOS"

Montón ha rebutjat també que començara el màster quan ja havia acabat, afirmant que té correus que demostren que va ser admesa el 30 de setembre, "mateix mes" en el qual va començar el màster. "No és al gener. Al gener és quan acudisc de forma més regular a les classes, però jo tinc acreditat que ho he cursat, res a veure amb altres casos que hem conegut. Jo sí que he fet el màster i tinc materials que acrediten la meua honestedat", ha insistit.

En relació al treball fi de màster, titulat 'La reproducció assistida, un alliberament o una reculada en la igualtat', la ministra ha comentat que té el document, els esborranys previs a la versió definitiva i fins a l'ordinador en el qual ho va fer. Per tot açò, Montón ha reiterat la seua "honestedat" a l'hora de realitzar el màster, insistint que "res té a veure amb altres desgraciats casos".

"Vaig aprovar en 2011. Vaig cursar el màster per a formar-me, per a fer tan bé com siga possible la meua labor parlamentària com a portaveu d'Igualtat. No ho necessitava per a treballar i no ho necessite per a treballar i ho vaig fer en un moment de la meua vida en el qual em va suposar un esforç pel meu treball i perquè estava embarassada i va nàixer la meua filla. Però ho vaig voler fer perquè m'il·lusionava aprendre més sobre igualtat; no tots som iguals", ha detallat Montón, per a insistir que va actuar conforme a les instruccions que li va oferir la universitat.

Arxivat a:

Destacats