Oltra defèn el "dret" de Morera a opinar sobre els exconsellers presos: "Tampoc diu que la terra és plana"

Guardar

oltra_pleno_consell
oltra_pleno_consell

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha defès respecte a que el president de les Corts, Enric Morera, assegurara en el seu compte de Twitter que no té "cap sentit, ni base jurídica mantindre a la presó preventiva" els exconsellers catalans presos pel procés" que està "en tot el seu dret d'expressar-se públicament en el sentit que crea oportú".

La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que s'ha pronunciat així aquest dimarts en una roda de premsa celebrada per a donar a conéixer l'acord aconseguit pel ple del Consell sobre les ajudes pels danys de l'incendi de Llutxent (València), ha sostingut també que, amb aquestes paraules, "tampoc és que el senyor Morera estiga dient que la terra és plana" perquè es tracta d'una "opinió compartida per molts juristes".

Preguntada pel missatge llançat aquest passat dilluns per la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que va advertir el president de les Corts, que si no rectificava en 24 hores les seues declaracions sobre els exconsellers catalans presos demanarà la seua reprovació en el parlament valencià, Oltra ha assenyalat que Morera "està en tot el seu dret d'expressar-se públicament en el sentit que crea oportú" i ha instat els 'populars' al fet que "entenguen que la llibertat d'expressió és un dret protegit per la Constitució".

"La llibertat d'expressió està feta per a garantir la lliure expressió d'allò que no ens agrada, sobretot. És molt fàcil rebre una opinió quan coincideix amb la teua", ha declarat la vicepresidenta del Consell, que ha plantejat que "si tots pensàrem igual, no faria falta un article que protegira la llibertat d'expressió".

En opinió d'Oltra, "el PP té un problema amb respectar les opinions que no coincideixen amb la seua" i ha destacat: "Sense llibertat d'expressió, d'opinió, no hi ha democràcia". "Hi ha una voluntat d'un partit que tothom pense com ells, però això es dóna en altres règims que no són precisament democràtics", ha criticat.

Finalment, ha sostingut que Morera, president del Bloc --formació integrada en Compromís--, va expressar en la seua publicació "una opinió compartida per molts juristes", per la qual cosa "no és una opinió que no ha expressat mai ningú" i "tampoc és que estiga dient que la terra és plana", ha conclòs.

Destacats