Bonig demanarà la reprovació de Morera si no rectifica les seues paraules sobre els exconsellers catalans en 24 hores

Guardar

bonig corts
bonig corts

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advertit al president de les Corts, Enric Morera, que si no "rectifica" en 24 hores les seues declaracions sobre els exconsellers catalans presos demanarà la seua reprovació en el parlament valencià, i ha instat al cap del Consell, Ximo Puig, a "posicionar-se" sobre l'assumpte perquè considera que hi ha "dos culpables" d'aquestes manifestacions, "qui ho diu i qui ho empara i protegeix".

Així ho ha indicat aquest dilluns Bonig en una roda de premsa després de presidir el Consell de Direcció del PPCV, després que Morera haja assegurat, en el seu compte de Twitter, que no té "cap sentit, ni base jurídica mantenir a la presó preventiva" als exconsellers catalans presos pel 'procés'.

Al seu judici, les paraules del president de les Corts "reconeixen que els jutges han prevaricat" i, per tant, "acusen els jutges d'un delicte". A més, "es carreguen l'estat de dret", que és la "diferència entre les democràcies i les dictadures".

Al mateix temps, ha remarcat que amb les seues declaracions, Morera "assumeix que hi ha presos polítics a Espanya", alguna cosa que, assegura, és "mentida". "No hi ha presos polítics", ha subratllat, abans d'apuntar que els exconsellers "estan en la presó perquè han incomplit la llei". "No hi ha ningú per sobre de la llei", ha insistit. En aquest sentit, ha afirmat que "si Morera no rectifica, Puig i Oltra no poden mantenir-li en la presidència de les Corts".

Bonig ha preguntat a "Morera i al Bloc-Compromís si segueixen mantenint les declaracions" realitzades aquest diumenge i que la van deixar "atònita". "Morera no és qualsevol, sé que no pinta molt en el Bloc-Compromís, que necessita el seu espai, però l'espai de Morera podria ser evitar que se seguisca condemnant al Consell per vulnerar els drets del principal partit de l'oposició, el PP, quan sol·licita documentació i no li la donen", ha asseverat.

PUIG I OLTRA, "A FAVOR DEL PROCÉS INDEPENDENTISTA"

La dirigent 'popular' s'ha mostrat "convençuda" que Morera "està a favor de tot el procés independentista, com l'està (la vicepresidenta de la Generalitat) Mónica Oltra i com l'està Puig, més prop de les tesis del PSC que d'altres" com la de la presidenta d'Andalusia, la socialista Susana Díaz, ha opinat.

La líder dels 'populars' valencians ha exigit saber "què opina Oltra i què opina" el PSPV i el seu secretari general, si "pensen igual que Morera" i creuen que "hi ha presos polítics", que "els jutges han prevaricat" i que els exconsellers "són objecte d'una trama". "Anem a demanar-li a Puig un posicionament", ha anunciat.

"DESCOMPOSICIÓ" DEL CONSELL

D'altra banda, s'ha pronunciat sobre les "desavinences" entre PSPV i Compromís, en les quals la "descomposició" del Consell "s'ha vist sense fissures". "Els governs del canvi són el gran fracàs d'aquesta Legislatura perquè en tres anys han sigut incapaços de defensar a la Comunitat i de governar-la", ha postil·lat.

Així mateix, ha assegurat que hi ha una "sensació globalitzada" entre els valencians que el Consell "no gestiona" i "solament es dedica a enfrontar-se". Bonig ha criticat que els membres de l'equip de govern estan "esgotats" i "pensen més en la cita electoral, en el seu benestar i en les seues butaques que a resoldre els problemes de la Comunitat".

En aquest context, el PPCV no descarta l'avançament electoral i insisteix que "qui llança globus sonda i parla d'avançament electoral és Puig". Al seu judici, "el millor que pot fer Ximo Puig és "dissoldre les Corts i convocar-les perquè els valencians trien entre un partit responsable i de govern com el PP o aquest tripartit que ara se separa però que acabarà unint-se".

PROCÉS DE "CATALANITZACIÓ"

Isabel Bonig també ha denunciat el procés de "catalanització" que, al seu judici, s'ha iniciat a la Comunitat, i del que creu responsable a Puig. "Compromís i Bloc no enganyen a ningú, qui enganya és el PSPV perquè Puig diu una cosa i després permet una altra", ha agregat.

Sobre aquest punt, s'ha referit a les subvencions a entitats que "defensen un nou ordre a Catalunya" i amb postures que "estan en contra de la Constitució. En concret, ha citat a Acció Cultural del País Valencià, per defensar una "llengua unitària".

EDUCACIÓ, SANITAT I POLÍTICA SOCIAL

El PPCV, ha explicat, se centrarà en els pròxims mesos en l'Educació, la Sanitat, Política Social i l'Ocupació. En matèria educativa, ha assegurat que el PPCV posarà l'accent en els més de 10.000 xiquets que segueixen en barracons, en els amb prou faenes 16 col·legis de 124 compromesos i construïts (el 90% de l'època del PP).

En aquesta línia, ha denunciat que "nombrosos" col·legis valencians estan denunciant que Puig està canviant les decisions que han pres els consells escolars per a impartir l'ensenyament amb proporcionalitat de llengües, "imposant-los el valencià". A més, Bonig ha defensat que la capacitació lingüística ha de ser un mèrit i no un requisit, i s'ha posicionat a favor de la moratòria per al personal interí.

Quant a Sanitat, Bonig ha ratllat la situació de "caos", i ha dit que hi ha hospitals que "s'enfonsen", "problemes a Alzira i amb les ambulàncies, a més de llistes d'espera desorbitades". "No és just atribuir-li tota la culpa a l'actual consellera, Ana Barceló, la culpa la té" la seua antecessora, la ministra de Sanitat, Carmen Montón, "que ha sigut del pitjor que ha passat en matèria sanitària per la Comunitat Valenciana".

Respecte a la política social, Bonig ha denunciat el "desastre" polític, i ha reiterat la seua petició perquè comparega la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, pel centre de menors de Bunyol. També ha recriminat el "desastre i improvisació" en la nova llei de turisme i el que respecte als apartaments, en els quals es dóna, al seu judici, una "falta de gestió".

Arxivat a:

Destacats