Oltra critica la presa de decisions de manera unilateral de Puig "sense consultar a la resta del Consell"

La vicepresidenta del Consell vol "tornar al senyal d'identitat del Botànic" i reivindica la cultura del diàleg

Guardar

oltra
oltra

Després d'unes setmanes de "rifirrafes" entre tots dos socis de govern, PSPV i Compromís, la paciència i discreció de la vicepresidenta del mateix Consell, Mónica Oltra, sembla haver tocat fons, ja que amb tot el tema dels Pressupostos "fallits" de la seua conselleria, Igualtat i Polítiques Inclusives, ara se li suma la seua discrepància a les mesures que ha pres el president Puig, de manera unilateral, i "sense consultar a la resta del Consell". Cal recordar que la vicepresidenta, que ha hagut de bregar amb l'impacte del virus en les residències, va ser marginada del gabinet de crisi que funciona en Presidència de la Generalitat i a més, en la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant el Coronavirus, que presidia Puig i de la qual formaven part la vicepresidenta, el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, cinc consellers i dos secretaris autonòmics, es va constituir al març i des de llavors segueix sense reunir-se. I és aquí on salten les alarmes, ja que durant tota la pandèmia ha estat el president Puig qui ha anunciat totes les directrius de la Generalitat al marge de la dinàmica habitual de l'Executiu valencià, la qual personifica Oltra sortint cada divendres en condició de portaveu del Consell, fet que sorprén que en una ocasió, la roda de premsa de Puig i Barceló va acabar coincidint amb la d'Oltra.

'En política ningú té les veritats absolutes'

La vicepresidenta, consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat que sempre encaixa les crítiques "amb un somriure" i que el diàleg és el senyal d'identitat del Botànic, el govern valencià compartit amb PSPV i Unides Podem, després de les discrepàncies per les restriccions contra la pandèmia. D'aquesta manera, Oltra ha expressat en Les notícies del matí, en À Punt el seu desig de tornar a les formes del primer Govern del Botànic i recuperar el diàleg amb els seus socis socialistes i amb el president Ximo Puig.

"En política ningú té les veritats absolutes, sempre es pot aprendre de l'altre", ha declarat després d'una reunió amb l'alcalde de València, Joan Ribó, sobre les diferències amb els socialistes pel pressupost de la seua Conselleria d'Igualtat i les mesures contra el coronavirus.

Oltra, que ve defensant el tancament de bars i restaurants i avançar el toc de queda, ha remarcat que "òbviament" el que reivindica és "el senyal d'identitat del Botànic: el diàleg, escoltar els uns als altres i arribar a acords". "Les crítiques sempre les encaixe amb un somriure, encara que ara la tapa la màscara", ha manifestat.

'La relació amb el PSPV és millorable'

Al seu judici, això és el que ha fet "fort" al govern valencià des de 2015 i el que li ha permés posar en marxa polítiques que posen a les persones en el centre, la qual cosa veu com un exemple per a la resta d'Espanya.

Però la base del Botànic, ha reivindicat la també portaveu del Consell, és la "cultura política" de l'acord, el diàleg, "escoltar i saber que diferents mirades al servei d'un projecte comú enriqueixen aquest projecte". "La pluralitat és un valor afegit", ha reblat.

Fa uns dies, Oltra va assegurar en una entrevista televisiva que la relació amb el PSPV és millorable i va demanar que "s'escolte més a Compromís" a l'hora de prendre decisions. També va advertir que l'"acostament" dels socialistes a Ciutadans en les negociacions dels pressupostos "allunya els objectius" de la coalició.

Destacats