Oltra creu que esgotaran legislatura: "El govern més estable de la història no té motiu per a avançar eleccions"

Guardar

oltra_9Octubre
oltra_9Octubre

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i capdavantera de Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat que, per la qual cosa ella sap, l'actual Consell va esgotar la legislatura i no hi haurà avançament de les eleccions autonòmiques perquè "no hi ha cap motiu".

"El govern més estable de la història no té motiu per a avançar eleccions", ha asseverat, al mateix temps que ha subratllat: "La nostra lleialtat al compromís que assumim en 2015 de governar una comunitat que havia quedat arruïnada per la corrupció i la mala gestió del PP es manté fins a l'últim dia de legislatura".

Així ho ha dit Oltra, en una entrevista en Els Matins de RNE que arreplega Europa Press, en ser preguntada per si és possible que es produïsca un avançament electoral a la Comunitat Valenciana i si açò seria bo per a la seua formació per a poder fer campanya amb més "llibertat".

Sobre aquest tema, la líder de Compromís ha recalcat: "Açò ni se'ns ha passat pel cap". I ha afegit: "Clar que anem a acabar amb els nostres compromisos en el govern, encara tenim molts projectes a rematar; la nostra lleialtat al compromís que assumim en 2015 de governar una comunitat que havia quedat arrasada per la corrupció i mala gestió del PP es manté fins a l'últim dia de la legislatura".Així mateix, ha apuntat que pel que sap, "anem a esgotar la legislatura, perquè el govern més estable de la història de la Comunitat Valenciana no té cap motiu per a avançar eleccions". "Quan algú assumeix un compromís de govern ho assumeix per a quatre anys i si no es van a complir ha d'haver-hi un motiu poderós i en aquest cas per descomptat n'hi ha".

PGE

D'altra banda, sobre el vot de Compromís als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i si votarà el mateix que Units Podem o negociarà un acord, Oltra ha dit que "òbviament" va a negociar un acord perquè té "dues grans línies que reivindicar: rescatar persones i els interessos valencians".

"Som la comunitat pitjor finançada d'Espanya, la ministra d'Hisenda va reconéixer l'altre dia que no sap per què la Comunitat Valenciana té 800 euros menys per persona que altres comunitats, 800 euros de diferència per cada habitant, es pot fer idea de com llastra aquesta injustícia els drets i la igualtat dels ciutadans, no volem ser de segona", ha ressaltat.

Ha assenyalat que els contactes per a aqueixa negociació han començat ja, amb el grup en el Congrés i el seu portaveu, Joan Baldoví. "El nostre grup en el Congrés té molt clara el full de ruta per a defensar als valencians i a les capes més vulnerables de la nostra societat, amb aqueixa agenda social esperem que arribe a bon port", ha postil·lat.

Finalment, a Oltra se li ha preguntat per les manifestacions convocades per a aquesta vesprada a València amb motiu del 9 d'Octubre i els altercats protagonitzats per ultres el passat any. La vicepresidenta ha comentat que "açò és alguna cosa que és competència del Govern d'Espanya", per la qual cosa "caldria preguntar-li al delegat del Govern".

En tot cas, ha confiat que es garantisca la seguretat "vista l'experiència de l'any passat, on hi ha energúmens i no ha d'haver-hi en cap lloc d'Espanya persones que campen a pler i agredisquen simplement perquè no es pensa com ells".

Arxivat a:

Destacats