Oltra creu probable acabar la legislatura a la Comunitat Valenciana

Guardar

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i el president de la Generalitat, Ximo Puig
La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i el president de la Generalitat, Ximo Puig

La vicepresidenta de la Generalitat i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha mantingut aquest dimarts que és "raonable, possible i probable" acabar la legislatura en la Comunitat Valenciana, encara que ha assenyalat que, com ha ensenyat aquesta pandèmia, "mai se sap què pot passar".

Oltra, en una entrevista en La Hora de la 1 de TVE recollida per Europa Press, ha assenyalat que en aquests moments el "raonable" és que no hi haja un avançament electoral en la Comunitat Valenciana sinó centrar-se en "gestionar la situació".

En eixe sentit, preguntada per si a més de raonable acabar la legislatura és possible, ha replicat: "possible també és". "Si el raonable no fora possible --ha assenyalat-- estaríem malament".

Amb tot, ha assenyalat que "mai se sap què pot passar" i per això no s'aventura a fer plans a llarg termini perquè "la vida et pot canviar en 48 hores" com ha demostrat aquest virus. "És important conservar eixe ensenyament per a ser més humils i no creure'ns omnipotents", ha reclamat.

En eixe sentit, ha insistit que el Botànic manté la seua "salut de ferro" i que és "el més estable de la història de l'autogovern". "El que està a proves de bombes és el Botànic i després hi ha diferents mirades, però les diferències no és sinònim de divisió", ha aclarit.

De fet, ha defensat "no fingir una unanimitat que no existeix" perquè "la impostura és el primer que no vol la ciutadania, sinó que exigeix ser sincers, lleials els uns amb els altres i posar les nostres energies a arribar a acords, la qual cosa s'aconsegueix buscant el punt en comú".

MIRADA PLURAL

En eixe sentit, sobre les relacions entre Compromís i els socialistes, ha comentat que cal respectar "les mirades plurals" en un Govern quan, a més, "ni tan sols en un mateix partit existeix unanimitat". Per això, "hi ha diferents maneres de diagnosticar un problema i de projectar una solució dins d'un projecte en comú i això enriqueix".

Oltra, davant l'eixida del vicepresident segon i conseller d'Habitatge Rubén Martínez Dalmau i la seua substitució per Héctor Illueca, ha aclarit que un Govern "no pot ser un lloc on s'atrape a la gent i no puga eixir", però ha recalcat: "A un relleu amb tota normalitat no li diria crisi, sinó que la renovació també és necessària quan les parts així ho decideixen".

Arxivat a:

Destacats