Oltra compareixerà a les Corts, a petició pròpia, per a donar explicacions sobre la condemna al seu exmarit per abusos a una menor tutelada

La vicepresidenta defensa que "serà una ocasió per a comprovar si el veritable interès" és sobre la víctima o "culpabilitzar-la" a ella "per extensió"

Guardar

Oltra Corts Carles Desfilis-1
Oltra Corts Carles Desfilis-1

"Donar la cara". Aquestes han estat les primeres paraules de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, després de fer-se públic que qui va ser el seu marit, fins fa uns anys, ha rebut una condemna de cinc anys de presó per abusos sexuals a una menor tutelada per la Generalitat.

La sentència de la sala segona de l'Audiència Provincial de València condemna a l'educador social per abusos sexuals a aquesta menor tutelada per la Generalitat i acolliment en un centre de València, entre els anys 2016 i 2017, quan l'adolescent tenia 14 anys, a l'interior del mateix centre. "Entenc que molta gent estiga esperant explicacions, i així ho faré, com ho he fet sempre", ha manifestat Oltra en les seues primeres paraules sobre aquest tema.

No obstant això, Oltra no ha dubtat a pronunciar-se sobre aquest tema després de les acusacions dels partits de l'oposició, els quals han muntat en les Corts una 'bronca' contra la vicepresidenta, i fins i tot manifestant per xarxes socials la seua culpabilitat, el seu paper per amagar les proves i fins i tot que aquesta l'endollés, fets que són falsos, ja que l'exhome d'Oltra va entrar al seu lloc de treball en 2011 i ella va arribar al departament responsable de la Generalitat en 2015.

oltra_balance

D'aquesta manera, la mateixa Mónica Oltra, ha demanat comparéixer en les Corts per a "donar totes les explicacions" sobre l'actuació de la Conselleria i seues pròpies, i ha considerat que "serà una ocasió per a comprovar si el veritable interés dels partits polítics, dels diputats i diputades i també l'interés mediàtic és sobre la víctima, els fets i la sentència o per a culpabilitzar-me a mi d'alguna cosa que no he fet jo, culpabilitzar-me per extensió".

"No em puc permetre ni com a dona, ni com a mare ni com a consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives una societat que culpabilitza a les dones i a les famílies de fets dels quals no som responsables, i per això, com sempre i amb la cara ben alta, donaré totes les explicacions que facen falta", ha agregat.

LES CORTS, EPICENTRE DEL DEBAT CONTRA OLTRA

La condemna de cinc anys de presó a l'exmarit d'Oltra per abusos sexuals a una menor tutelada per la Generalitat entre 2016 i 2017 quan tenia 14 anys va centrar l'activitat parlamentària d'ahir per part de PP, Ciutadans i VOX, partits que han carregat aquest dimecres contra la vicepresidenta, consellera de Polítiques Inclusives i líder de Compromís, Mónica Oltra.

Els passadissos de l'hemicicle valencià no han dubtat a valorar el succés i sobre la decisió de l'Audiència de València, que estableix que el condemnat no podrà acostar-se a la noia a menys de 200 metres o comunicar-se amb ella per un temps de deu anys, a més d'inhabilitar-lo per a treballar amb menors durant el mateix temps.

Així, Elena Bastidas, portaveu adjunta del PP, defensa que la sentència és "prou contundent i aclaparadora" per a exigir al 'president' de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, que depure responsabilitats, és a dir que cessament o faça dimitir a la vicepresidenta Oltra. Bastidas, que ja va haver de rectificar una 'fake new' amb acusació que va publicar en el seu perfil de Twitter sobre la mateixa Oltra en 2018 en la qual assegurava que la número dos del govern valencià ingressava en el seu compte bancari personal part de la subvenció que rebia Compromís, demana una comissió de recerca en les Corts sobre aquest assumpte després que la rebutjaren els grups del Botànic, "aquesta esquerra feminista de segona", assegura.

La formació taronja, que segueix amb una tremenda crisi oberta en la Comunitat Valenciana, sense síndic ni coordinador autonòmic després de la dimissió de Toni Cantó, ha registrat una iniciativa parlamentària sobre aquest tema. Concretament, els diputats María Quiles Bailén i Antonio Woodward Poch, diputats del GP Ciutadans, sol·liciten de conformitat amb l'article 172 del RCV, la compareixença de la vicepresidenta Primera del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives en la Comissió de Política Social i Ocupació perquè explique les actuacions que es van dur a terme des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en el centre de menors de València en el qual el treballador del centre, Luis Eduardo Ramírez, va consumar un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual cap a una menor que es trobava sota la tutela de la Generalitat Valenciana quan va ser coneixedora dels fets, així com les actuacions i documentació que es va aportar des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives al procés penal incoat contra l'autor dels fets.

Per contra, el PSPV ha mostrat el seu respecte a la justícia i la seua solidaritat amb la víctima i ha criticat que l'oposició tracte de treure "rèdit polític" d'això. Sobre aquest tema i enfront d'aquestes crítiques, la socialista Carmen Martínez ha lamentat que alguns diputats facen intervencions "directament vomitives" i ha defensat que el que toca ara és respectar a la justícia i solidaritzar-se amb la víctima. "La utilització de qüestions personals per a treure rèdit polític mai ha anat amb mi ni amb el PSPV, i en aquest moment no canviaré", ha resolt als periodistes.

Una altra vegada, Oltra alça el cap, no deixa a ningú en dubtes i ni ella mateixa dubta per donar les seues explicacions, ja que en la seua trajectòria personal i política sempre ha "donat la cara" i "ara no serà una excepció", segons diu la mateixa.

Destacats