L'eixida de Cantó deixa Ciutadans en la Comunitat sense líder ni síndic i amb por a més baixes

Davant la dimissió de Cantó, Fernando Giner sona com a possible Coordinador Autonòmic de la formació i les diputades Mamen Peris i Ruth Merino com a possibles síndiques en les Corts

Guardar

canto
canto

El terratrémol polític viscut en l'escenari polític espanyol que ha portat a la dimissió de Toni Cantó com a diputat i coordinador autonòmic de la formació taronja en la Comunitat Valenciana encara no ha acabat, sinó que açò per al Grup Parlamentari de les Corts Valencianes només és el principi.

Després de l'Executiva d'urgència de la cúpula d'Arrimadas el dilluns 15 de març a Madrid, on Cantó demanava canvis i dimissions després del fracàs a les eleccions catalanes i per la moció fallida a Múrcia, en les seues primeres declaracions, Toni Cantó explica que ha perdut "la il·lusió en la política", i que, ja signada la seua dimissió com a diputat, ja que "no confie en l'executiva d'Arrimadas", Cantó deixa el seu grup parlamentari sense síndic i al seu partit en la Comunitat Valenciana sense Coordinador Autonòmic.

No obstant això, al si de la mateixa formació, ja ressonen alguns noms que ocupen els llocs que deixa Cantó, i per això, Ciutadans sondeja a Fernando Giner per a ser el Coordinador de la formació taronja a la Comunitat Valenciana. No obstant això, Giner, que és l'únic valencià a la permanent d'Inés Arrimadas, declina l'oferta.

L'escenari de Ciutadans a les Corts Valencianes, on compta amb 18 diputats i diputades, és quasi igual, però, tot i quedar-se orfes i sense síndic, dues dones són les que es postulen com a successores de Cantó en la seua figura de síndic. Mamen Peris i Ruth Merino són els noms que ressonen per la cúpula valenciana de Ciutadans per ostentar aquest càrrec a l'hemicicle valencià, però que només es podrà decidir per part de la direcció d'Arrimadas on el perfil que més agrada és el de la parlamentària Mamen Peris, qui ja va ser portaveu de la mateixa formació a la Diputació de València durant la passada legislatura. D'altra banda, a falta d'una confirmació, Merino, com a mà dreta de Cantó seria, sens dubte, l'aposta del mateix exsíndic per a ocupar la seua successió, però tot apunta al fet que, després de les declaracions de Cantó admetent que "no se sent representat per la cúpula d'Arrimadas", aquesta mateixa triarà a Peris per la seua proximitat amb la direcció nacional i evitar obrir més el front de Ciutadans en la Comunitat i assegurar-se l'assentament del corrent de l'executiva a València.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Així, Ciutadans tracta de refer-se de l'última crisi oberta després de la marxa de Toni Cantó i per una part aquest davant el seu possible fitxatge en el Partit Popular, ha admés que "el descarte" i que "no acceptaré dels que s'apoltronen en el seu sou eleccions de res" al que prosseguia que "sóc un home lliure i faré el que em done la gana". De la mateixa manera, Cantó admet que "les úniques ofertes que he rebut són de dues productores de televisió", per les quals, afirma que es decanta i el veurem en aquest format audiovisual.

En aquesta mateixa línia, Cantó, deixa els dubtes a part sobre el seu parador polític i confirma que "descarta tornar a entrar en política" i justifica la seua dimissió d'aquesta formació perquè "no em sent representat per la cúpula de Ciutadans". No obstant això, Cantó abans d'abandonar l'executiva d'Arrimandas, va demanar una coalició amb el Partit Popular per anar a les eleccions del 4 de maig a la presidència de la Comunitat de Madrid i aquestes declaracions després de la seua dimissió ja han sigut agafades pel mateix Partit Popular, i el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha assegurat que "els actius" de Ciutadans que "no estan gens d'acord amb la deriva" d'Inés Arrimadas, com el valencià Toni Cantó, poden sumar-se al Partit Popular. A més, ha elogiat a l'expresident de la formació taronja, Albert Rivera i, preguntat expressament si tornarà a la política amb el PP, ha recalcat que això caldria preguntar-li-ho a ell, però que en l'últim any, el PP que dirigeix Pablo Casado ha intensificat la seua relació amb Rivera, que es va incorporar al despatx d'advocats Martínez-Echevarría el març de 2020.

Les novetats de Ciutadans es fan esperar després d'un nomenament 'in extremis' d'un nou Coordinador Autonòmic, després que Giner l'haja rebutjat, i una figura de síndic en les Corts abans que actuals diputats de la mateixa formació abandonen el vaixell igual que Cantó, ja que davant aquest escenari també hi havia noms que sonaven davant una eixida com la que estarien pensant els parlamentaris valencians Patricia García Guasp, Eduardo del Pou, Cristina Gavarda, Vicente Fernández, Yaneth Giraldo, José Antonio Martínez i Jesús Salmerón.

Arxivat a:

Destacats