Oltra augura que no seran els últims pressupostos del Botànic i valora que el Consell està "raonablement content"

Guardar

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha augurat que els de 2022 no seran els últims pressupostos que presentarà el Botànic i ha valorat que tot el Consell està "raonablement content" amb els comptes presentats. "Quan tothom està igual de content que d'inquiet, és perquè ha anat bé", ha remarcat.

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple extraordinari del Consell que ha aprovat els comptes del 2022, que compten amb 27.967,5 milions d'euros, perquè passen al seu tràmit parlamentari.

Aquest ple arriba tres dies després del termini previst, després de finalitzar el seu treball la comissió política creada en el si del Govern per a crear un projecte "elaborat de manera plural i amb intel·ligència col·lectiva al servei del projecte comú del Botànic". "Estem tots raonablement contents, encara que tothom haguera volgut alguna cosa més", ha manifestat.

De fet, ha reivindicat que és el "millor pressupost que es podia tindre", i ha assegurat que els membres del Consell estan "molt contents de l'acord". Així, ha felicitat la comissió política, que al seu judici, ha sigut un "èxit" i a la directora general de Pressupostos.

La vicepresidenta ha remarcat que aquestes han sigut uns comptes "molt complexos i treballades" que buscaran "impulsar la reactivació i el treball" així com mantindre els serveis públics i l'estat del benestar. A més, ha indicat que es mantenen els 1.336 milions "reivindicatius" per l'infrafinançament.

De fet, Oltra ha subratllat que "no hi ha hagut cap problema d'última hora" i ha explicat que les fulles van eixir aquest dimarts al voltant de les 21.30 hores. Ja al matí, s'ha reunit la comissió política, el 'Consellet' de sotssecretaris i finalment el Consell.

També ha respost a les crítiques de l'oposició: "Si aprovar un pressupost d'aquestes característiques, la qual cosa ha passat a Múrcia, que no l'han presentat, què és?", ha asseverat. Així, ha remarcat que diverses autonomies no han presentat els seus comptes, mentre que en la Comunitat Valenciana ja porten set pressupostos aprovats.

Destacats