Més de la meitat de les places de l'Oferta d'Ocupació Pública de 2023 es cobriran per oposició lliure i pràctiques remunerades

La consellera de Justícia Gabriela Bravo ha anunciat que entre el 50 % i el 60 % de les places es cobriran a través d'aquests dos procediments

Guardar

Imatge d'arxiu d'un examen d'oposicions docents
Imatge d'arxiu d'un examen d'oposicions docents

Entre el 50 % i el 60 % de les 600 places totals que estan incloses en l'Oferta d'Ocupació Pública per a enguany 2023 seran cobertes mitjançant una oposició lliure (és a dir, sense concurs de mèrits) i pràctiques remunerades. Així ho ha avançat Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Interior i Administració Pública la seua intervenció en l'obertura de la Fira d'Ocupació de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València.

D'aquesta manera, entre 300 i 360 places de les 600 totals que es preveuen en l'OPE d'enguany (que es preveu que es publique el mes de març) es cobriran mitjançant un procés d'oposició lliure i l'avaluació d'un període de pràctiques remunerades com el MIR del personal mèdic.

A més, la consellera ha declarat que els pròxims anys es van a convocar un gran nombre d'ofertes d'ocupació pública amb l'objectiu de dur a terme "un relleu generacional". En aqueix sentit, Bravo ha recordat el compromís de la Generalitat amb les persones joves a través de les beques per a estudiantado universitari.

La consellera Gabriela Bravo en l'obertura de la Fira d'Ús de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València
La consellera Gabriela Bravo en l'obertura de la Fira d'Ocupació de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València

"Hem ampliat el marc perquè 700 persones puguen rebre una ajuda de 700 euros al mes durant tres anys com a màxim i, a més, hem pujat l'edat fins als 35 perquè ningú es quede fora", ha destacat la líder de Justícia.

La consellera ha defensat el paper de l'Administració en situacions greus com la irrupció de la covid-19 o les conseqüències de la guerra d'Ucraïna. "Hem hagut d'alçar una xarxa de servidors públics per a protegir als més necessitats i atendre a les empreses –ha dit– i d'ací la importància que s'incorporen a l'Administració professionals formats i capacitats".

"El lloc de funcionari es veu com alguna cosa avorrit, però gens està més lluny de la realitat que aquest estereotip, perquè les persones que treballen en la Generalitat conformen amb el seu treball les polítiques públiques que ajuden a la ciutadania des de tots els àmbits i generen progrés en una societat que busca per sobre de tot la igualtat", ha conclòs Gabriela Bravo.

 

Arxivat a:

Destacats