Les noves Lleis de les Famílies, Habitatge, Tercer Sector i Cooperació, en l'agenda del Govern valencià

La Generalitat treballa en un pla legislatiu per als pròxims quatre anys entre què s'inclouen noves normes socials

Guardar

Les Corts durant una intervenció de Carlos Mazón
Les Corts durant una intervenció de Carlos Mazón

La Generalitat Valenciana treballa a impulsar diverses iniciatives legislatives durant la present legislatura. Dins del full de ruta que es marca el nou Consell en aquests pròxims quatre anys, destaca la futura publicació de noves lleis per a abordar una varietat de problemes i desafiaments en el territori. Concretament, s'espera que vegen la llum la Llei de les Famílies, la Llei d'Habitatge, la Llei del Tercer Sector i la Llei Valenciana de Cooperació.

Tal com ha avançat la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, una de les prioritats del govern valencià és que veja la llum una nova Llei de les Famílies amb l'objectiu d'oferir cohesió social i solidaritat intergeneracional, amb menys burocràcia i menys terminis per a obtindre títols, entre altres mesures.

La Llei del Tercer Sector serà una altra de les normes que s'impulsaran durant els pròxims quatre anys, per a, així, reconéixer a les entitats com a col·laboradores de l'administració i que els permeta desenvolupar el seu treball amb "confiança, seguretat i garanties", tal com ha insistit Cambrer.

En l'àmbit de la cooperació al desenvolupament, s'ha anunciat l'aprovació de la "II Estratègia d'Educació per al Desenvolupament". Aquesta estratègia té com a objectiu promoure l'educació com a eina fonamental per al desenvolupament sostenible i la conscienciació sobre qüestions globals. A més, es presentarà una nova Llei Valenciana de Cooperació que serà ambiciosa i avantguardista. Aquesta llei integrarà l'ajuda humanitària, la cooperació al desenvolupament i la construcció de pau, creant nous espais de diàleg i col·laboració amb les Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament (ONGD) i enfortint el teixit social de la comunitat.

Susana Camarero
Susana Camarero

Llei d'Habitatge

La Generalitat Valenciana està fent passos significatius per a abordar els desafiaments en el sector de l'habitatge amb la creació d'una nova Llei d'Habitatge. L'objectiu d'aquesta llei és reforçar la competència exclusiva de la Comunitat Valenciana en qüestions d'habitatge i modernitzar la normativa vigent per a abordar els problemes i necessitats actuals en aquest àmbit.

Una de les mesures clau que s'adoptaran amb aquesta nova llei és el suport als joves menors de 35 anys en l'adquisició del seu primer habitatge. Aquesta és una resposta directa a la creixent dificultat que enfronten els joves per a accedir a l'habitatge propi. A més, es reforçaran les ajudes al lloguer, la qual cosa beneficiarà a aquells que opten per aquesta opció en lloc de la compra.

Aquesta iniciativa legislativa es produeix en el context del Plan Vive Comunitat Valenciana anunciat pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, que té com a objectiu la construcció de 10.000 habitatges. A més, el pla inclou la regeneració del parc públic d'habitatges i la recuperació de més de 1.600 habitatges que actualment estan ocupades i són propietat de la Generalitat.

Destacats