Nova condemna a Sanitat: indemnitzarà a metges per la falta d'elements de protecció en la primera ona

Guardar

Dos sanitaris realitzen una PCR
Dos sanitaris realitzen una PCR

El Jutjat social número 10 de València ha condemnat de nou a la Conselleria de Sanitat a indemnitzar als metges per la falta d'elements de protecció en la primera ona de la pandèmia.

D'aquesta manera, el jutjat ha donat la raó parcialment al sindicat mèdic CESM-CV i ha condemnat a Sanitat a indemnitzar als facultatius demandants amb 4.500 euros en haver estat exposats a risc de contagi per Covid-19 en els centres de salut i hospitals.

Tal com recull la sentència, els mitjans de protecció de què disposava la demandada eren "insuficients" per a fer front als perills de contagi al fet que es trobaven exposats els metges, que van continuar exercint la seua funció en tot moment.

De fet, --agrega el text-- se'ls va arribar a proporcionar una mascareta quirúrgica per a diversos dies o com a màxim una màscara per dia en els serveis en els quals existia un risc major, concretament en Urgències.

"Les màscares FFP2 es trobaven sota clau i només eren subministrades en casos comptats. Els facultatius tampoc disposaven de guants ni de bates", s'indica.

A més, ressalta que tampoc es va impartir formació adequada sinó fins a mitjan mes d'abril de 2020. A la fi de maig i el juny de 2020 es van facilitar als metges els equips necessaris per a fer front a la pandèmia.

Per tot, el jutjat estima que ha quedat acreditat que el personal sanitari ha estat exposat a la Covid-19 durant almenys tres mesos sense estar protegit per les mesures de prevenció "necessàries i suficients".

Des de CESM han anunciat que estudien recórrer la fallada davant el TSJCV perquè les quantitats a indemnitzar s'ajusten al reclamat en la demanda i tal com va acordar en l'anterior sentència el Jutjat social número 5 d'Alacant.

Destacats