Muñoz urgeix al PPCV a aclarir "si estan del costat dels qui volen llevar fons a la Comunitat o dels interessos valencians"

El secretari d'Organització del PSPV-PSOE crida el PPCV a "demostrar valentia i sentit d'Estat" davant les declaracions de Feijóo i Ayuso sobre el repartiment dels fons europeus

Guardar

El secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz
El secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz

El secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha instat hui el Partit Popular de la Comunitat Valenciana a aclarir "si està del costat dels qui volen llevar fons europeus als valencians i valencianes o del costat de la defensa dels interessos d'aquesta terra". Així ho ha manifestat en resposta a "la nova mostra de la política de boicot als interessos generals de la Comunitat Valenciana i del conjunt d'Espanya" que suposen les declaracions dels presidents autonòmics de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, i de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, sobre el repartiment dels fons europeus a les comunitats autònomes.

Muñoz ha condemnat "el vergonyós silenci de la direcció del PP valencià". "No és nou que no s'atrevisquen a enfrontar-se a Gènova quan s'intenta perjudicar aquesta terra", ha lamentat el també portaveu d'Hisenda del Grup Socialista en les Corts Valencianes, que ha recordat que "tampoc es va sentir ni una paraula des de les files populars valencianes quan, en l'últim Consell de Política Fiscal i Financera, la senyora Ayuso va negar que la Comunitat Valenciana estiguera infrafinançada".

Finançament

"Des del Partit Socialista ens quedem sols llavors defensant els interessos dels valencians en matèria de finançament autonòmic, i temem que ara passe el mateix", ha afirmat el secretari d'Organització Socialista, que ha recordat que "després d'anys de marginació per part de Governs del PP, ha sigut l'Executiu de Pedro Sánchez el que ha presentat per fi un primer esborrany per a la reforma del sistema". "El mateix PP que no va fer l'esforç d'avançar en la reforma quan tenia majories absolutes per a fer-ho, no pot donar lliçons de res", ha afegit, i ha instat el PPCV a "pronunciar-se d'una vegada per sempre sobre quin model prefereix i no limitar-se a la crítica sense base i sense propostes".

En aquest sentit, José Muñoz, ha exigit al PPCV "mostrar un mínim de valentia i de responsabilitat i no sumar-se al maltractament que la seua direcció nacional exerceix de manera habitual contra aquesta terra". "El PP ens ha sotmés a anys i anys de discriminació i, ara que per fi tenim un Govern central responsable i sensible a les reivindicacions valencianes, tracta de boicotejar el tracte just que mereixem", ha afirmat, i ha criticat que "al PP sembla que el moleste que a la Comunitat Valenciana li vaja bé". "No és moment de covardies, sinó de demostrar altura de mires i aqueix sentit d'Estat del qual el PP tant fa gala", ha conclòs.

Destacats