Muñoz: "En només dos pressupostos, el Govern de Pedro Sánchez ha incrementat la dotació per a la Comunitat Valenciana en un 102%"

Guardar

El diputat del PSPV José Muñoz en el Debat de Política General
El diputat del PSPV José Muñoz en el Debat de Política General

El portaveu d'Hisenda del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, José Muñoz, ha afirmat després de les últimes declaracions del popular Rubén Ibáñez que "en només dos pressupostos, el Govern liderat per Pedro Sánchez ha incrementat la dotació per a la Comunitat Valenciana en un 102% respecte als últims PGE del PP". Així, "enfront dels 792 milions d'euros que rebem dels últims Pressupostos aprovats pel PP, en 2022 els i les valencianes rebrem 1.600 milions d'euros", ha subratllat José Muñoz, qui ha denunciat que "amb el PP en el Govern, els valencians i les valencianes només rebíem marginació i menystinc".

"El PPCV sembla tindre la memòria molt curta i ha oblidat que els últims Pressupostos heretats del PP van atorgar a la Comunitat Valenciana únicament el 7,3% de la inversió estatal, mentre que ara ens acostem al 10% que ens correspon", ha recordat Muñoz. "La nociva tendència dels Pressupostos que aprovava del PP, les inversions del qual per a la Comunitat Valenciana mai es van acostar al nostre pes poblacional, es va trencar amb els comptes impulsats pel Govern de Pedro Sánchez", ha celebrat José Muñoz.

"La nostra autonomia és ara la tercera comunitat amb major inversió directa, amb 1.209 milions d'euros", ha subratllat el dirigent socialista, qui ha destacat que, a més, "el Govern ha compromés en els PGE de 2022 altres 300 milions en convenis extraordinaris per a infraestructures i projectes innovadors de mobilitat sostenible". "Això és compromís amb la Comunitat Valenciana, alguna cosa que mai vam veure amb els Governs del PP, ni tan sols quan també governaven en la Moncloa", ha lamentat Muñoz.

Així mateix, Muñoz ha declarat que "l'època en la qual els valencians i les valencianes només trobaven silenci en els Governs del PP enfront d'un sistema de finançament injust ha quedat arrere", perquè "ara, els PGE reflecteixen l'aliança entre el Consell de Ximo Puig i el Govern d'Espanya perquè, fins i tot durant la pitjor pandèmia que hem patit, els valencians disposem dels recursos necessaris per a reforçar el nostre Estat de Benestar". "La reactivació anímica, social i econòmica del nostre territori serà possible gràcies al fet que els valencians tenim un Consell liderat per Ximo Puig, i un Govern d'Espanya liderat per Pedro Sánchez", ha conclòs José Muñoz.

Arxivat a:

Destacats