Morera reclama "calma i tranquil·litat" per a conformar "a principi de juny" el nou Consell del Botànic II

Guardar

morera_nuevoBotanic
morera_nuevoBotanic

El president en funcions de les Corts, Enric Morera, ha considerat que "a principis de juny" podria haver-hi un nou Consell de la Generalitat, però ha reclamat "calma i tranquil·litat" per a conformar el nou executiu valencià davant una nova legislatura que serà "molt difícil" per la presència de sis partits amb representació.

Morera, que ha destacat que s'ha fet un "bon" treball des de la presidència de les Corts, ha comentat sobre el seu futur: "Estic a la disposició dels meus companys per a continuar contribuint a l'estabilitat, a l'ordre i a la bona política".

Sobre aquest tema, ha assenyalat que els seus companys saben de la seua "predisposició" en l'àmbit de responsabilitat que li pertoca i, des d'ací, ha advertit que les noves Corts seran "difícils, amb més grups parlamentaris, amb més pluralitat". Per això, ha opinat que serà necessari situar a una persona "amb coneixement del qual suposa una bona i eficaç gestió de la vida parlamentària".

Morera participa aquest dijous, al costat del diputat electe al Congrés, Joan Baldoví, i al candidat a l'Alcaldia per Compromís, Natxo Bellido, en el romiatge de la Santa Faç a Alacant. "És un símbol molt important de la unió del nostre poble, d'Alacant i per extensió de tota la Comunitat Valenciana", ha manifestat sobre un dia que ha definit com "molt emotiu i molt sentit".

Així, ha indicat que demanarà que hi haja "prompte" un Botànic II que "continue solucionant els problemes de la nostra gent". Preguntat sobre aquest tema, ha raonat que "el primer" serà constituir Les Corts, el dia 16 de maig, moment en què s'obrirà el termini per a la constitució dels grups parlamentaris i des de llavors "es tindrà a veure la investidura".

"S'ha parlat de principis del mes de juny", ha recordat, dates que ha estimat de "factible". Amb tot, ha demanat "calma i tranquil·litat" per a constituir les Corts, i ha recalcat que la legislatura que ha acabat s'ha caracteritzat per l'"ordre, l'estabilitat i de bona aprovació de lleis i normatives", i ha confiat que la X legislatura "vaja en aqueix camí".

Així mateix, ha exposat que existeix "un problema" sobre la designació dels senadors territorials perquè ha dubtat que done "temps" al fet que les Corts els aprove de cara a la sessió d'investidura del Senat, prevista per al dia 23. "Ho intentarem; i si hi ha bona voluntat per part de tots, igual ho aconseguim", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats