Montón destaca la defensa dels drets sanitaris de les persones LGTBI

La consellera assegura que els drets dels col·lectius més discriminats han sigut objecte d’especial atenció en aquesta legislatura

Guardar

180412_NP_MONTON_LGTB-UGT
180412_NP_MONTON_LGTB-UGT

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha assegurat que els drets del col·lectiu de persones Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuales i Intersexuales (LGTBI) han sigut objecte d'especial atenció en aquesta legislatura.

Així, l'avantprojecte de llei per a la igualtat de les persones LGTBI, aprovat recentment pel Consell, inclou l'atenció a la seua salut sexual i reproductiva i garanteix l'accés a les tècniques de reproducció assistida en la sanitat pública a totes les persones amb capacitat gestant o les seues parelles, en condicions d'igualtat.

Montón, que ha inaugurat en l'hospital La Fe de València la jornada 'Visibilitzar en els serveis públics', organitzada per la FSP-UGT, ha recordat que una de les primeres mesures que va adoptar aquest govern va ser l'eliminació del veto que patien les parelles lesbianes en l'accés a les tècniques de reproducció humana.

Les prestacions específiques dirigides al col·lectiu LGTBI des de l'àmbit sanitari s'engloben principalment en l'Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva, que "evita les distincions entre els éssers humans i diu no a la desigualtat i un no també rotund a l'estigmatització social".

La consellera ha defensat lluitar "per a eliminar qualsevol tipus de discriminació" i acabar amb les bromes ofensives que suporten algunes d'aquestes persones "que no tenen gràcia alguna".

Carmen Monton Carmen Montón, consellera de Sanitat en les Corts | P. PLAZA

Segons les dades de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Bisexuales i Transexuales, el 30% de les persones d'aquest col·lectiu han patit a Espanya situacions de discriminació en l'àmbit laboral, un 20% es va trobar traves en la promoció professional o l'accés al treball, i quasi el 24% ha patit assetjament laboral.

"La garantia dels drets és una cosa molt seriosa que no ha de ser motiu de burla", ha dit Montón, per a qui el camí cap a la igualtat plena, en el cas del col·lectiu dels transexuales, "revesteix encara més dificultat", com ho demostra el fet que el 85-90% està en atur.

Per això, des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s'ha arbitrat un pla concret per a l'atenció d'aquestes persones que contempla assistència psicoterapéutica, teràpia hormonal i farmacològica i serveis d'atenció quirúrgica.

Finalment, la consellera ha recordat que l'avantprojecte de llei valenciana garantirà a les persones amb variacions intersexuales o amb diferències del desenvolupament sexual, una atenció psicosocial integral i adequada a les necessitats mèdiques, psicològiques, jurídiques, socials, laborals i culturals d'aquestes persones. Existiran unitats de referència específica, i s'elaborarà un itinerari individual d'atenció sanitària integral.

Destacats