La Llei LGTBI valenciana prohibirà les teràpies de conversió per a homosexuals

Aquests programes es multaran amb fins a 45.000 euros

Guardar

lgtb
lgtb

El col·lectiu LGTBI segueix avançant en la normalització i regulació de la seua situació. Hui la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha presentat la nova Llei valenciana per a la Igualtat de les Persones LTBI, en l'elaboració de la qual han participat diverses entitats i organitzacions del col·lectiu. El que és encara avantprojecte de Llei, que haurà de comptar encara amb el vistiplau d'alguns òrgans i amb l'aprovació de les Corts, prohibeix les teràpies "d'aversió, conversió o contracondicionament" per a "modificar l'orientació sexual, la identitat de gènere o l'expressió de gènere" de les persones.

Així doncs, es convertiran en infraccions greus oferir aquest tipus de cursos o ajudes, i poden arribar a multar-se amb fins a 45.000 euros. En aqueix sentit, també els protocols d'intervenció davant casos de bullying, assetjament o violència, tindran en compte els factors socials relacionats amb la LGTBIfòbia.

En altre ordre de coses, la norma preveu que l'atenció sanitària garantisca l'accés a les tècniques de reproducció assistida, així com mecanismes perquè els protocols i programes sanitaris tinguen en compte a les persones LGTBI. També per a esmenar situacions de discriminació en el si de la mateixa família, la Generalitat preveu protegir legalment als xiquets i xiquetes afectats.

Així mateix, l'Administració valenciana assegurarà que els municipis de més de 100.000 habitants compten amb grups especialitzats per a prevenir i atendre els delictes d'odi. Però la prevenció més efectiva és, sens dubte, l'educació, la visibilització i la sensibilització, per la qual cosa la Generalitat posarà en marxa campanyes en aquesta línia i inclourà continguts en les aules sobre la diversitat sexual, d'identitats i expressió de gènere, així com la diversitat familiar.

El síndic de Compromís en els Corts, Fran Ferri, ha mostrat la seua satisfacció i alegria davant aquesta norma perquè "era necessària", ja que "encara a dia de hui hi ha persones LGTBI que pateixen discriminació i falta de drets". A més, ha recordat que aquesta regulació "no és la primera" d'Espanya, i ha posat d'exemple la norma d'Andalusia. "Quan avancem en drets, avancem tota la societat en aqueixos drets", ha conclòs.

La diputada del PSPV Rosa Mustafá ha posat de manifest que "hui és un dia important", ja que "comença un procés de reparació, de reconeixement de drets" i "d'aconseguir una societat més justa on ningú siga discriminat per raons d'identitat sexual o de gènere".

Destacats