Mónica Oltra declararà el 19 de setembre

Oltra declararà davant el jutge com investigada pel presumpte encobriment dels abusos del seu exmarit a una menor

Guardar

Mónica Oltra, durant la seua última roda de premsa del Consell
Mónica Oltra, durant la seua última roda de premsa del Consell

Ja hi ha data per a la declaració de Mónica Oltra davant el jutge: serà el pròxim dilluns 19 de setembre. L'exvicepresidenta, exportaveu i exconsellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives compareixerà davant el jutge com investigada pel presumpte encobriment dels abusos sexuals que va cometre el seu exmarit sobre una menor tutelada.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Oltra acudirà a declarar a les 9.30 hores en el marc de les diligències que se segueixen contra ella i altres 13 investigats més per la gestió del cas dels abusos, fets pels quals va ser condemnat en el seu moment el seu exmarit.

Aquesta citació es produeix després que el procediment haja tornat al Jutjat d'Instrucció 15 de València, òrgan que va originar la investigació, després de perdre el seu aforament en renunciar als seus càrrecs polítics.

En concret, en aquest procediment s'investiga el presumpte encobriment dels abusos sexuals que va patir en un centre una menor tutelada, de 14 anys, a les mans de l'exmarit d'Oltra entre els anys 2016 i 2017. L'educador va ser condemnat a cinc anys de presó en una resolució ratificada pel TSJCV.

En el transcurs de la instrucció, el jutge va detectar el mes d'abril passat indicis de delicte contra Oltra, que en eixe moment era aforada, amb el que es va haver d'inhibir en favor del TSJCV, òrgan competent per a investigar aquests procediments.

El tribunal, després d'estudiar l'assumpte, va decidir imputar a Oltra i la va citar a declarar per a aquest mes de juliol en apreciar "una sèrie d'indicis plurals" que feien sospitar la possible existència d'un concert entre l'exvicepresidenta i diversos funcionaris per a "protegir la seua llavors parella o bé protegir la carrera política de l'aforada".

No obstant això, dies després l'exvicepresidenta va decidir renunciar a tots els seus càrrecs públics, amb el que va perdre l'aforament. D'aquesta manera, la causa ha tornat al jutjat original, citant-la a declarar després de l'estiu.

Arxivat a:

Destacats