Militants i simpatitzants del PSOE es concentren a València per recolzar a Sánchez: "Val la pena quedar-se"

La concentració ha arrancat vora les 11:30 hores al carrer de l'Hospital i, segons les dades oferides per Delegació del Govern, han acudit al voltant de 1.500 persones

Guardar

Concentració del PSPV-PSOE (Foto: Jorge Gil)
Concentració del PSPV-PSOE (Foto: Jorge Gil)

Centenars de militants i simpatitzants del PSOE han abarrotat este diumenge la seu del PSPV-PSOE a València per a traslladar el seu suport al president del Govern i secretari general de la formació, Pedro Sánchez, i transmetre-li que "val la pena quedar-se" i que "compta amb el suport de tota la gent demòcrata", després que anunciara esta setmana que es retirava uns dies a reflexionar sobre la seua continuïtat al capdavant de l'Executiu.

La concentració ha arrancat cap a les 11.30 hores al carrer de l'Hospital i, segons les dades oferides per Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, han acudit al voltant d'unes 1.500 persones, que han corejat cançons com 'Resistiré', 'Pedro' de Raffaella Carrà o 'BZRP Music Sessions 52' de Quevedo, amb la qual han demanat a Sánchez: "Queda't".

Els participants han portat cartells amb missatges com 'Valencians Amb Pedro', 'Estem amb tu' o 'Pedro, si guanyen així, la democràcia haurà perdut per sempre', així com diverses banderes del PSPV-PSOE o xapes amb el lema 'Perro(a) Sanxe' i un cor. Així mateix, han clamat consignes com 'Val la pena' i 'Pedro, pedro, pedro, queda't'.

En este sentit, han acudit diversos càrrecs polítics com l'expresident de la Generalitat Valenciana i ambaixador delegat permanent davant l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Ximo Puig; la secretària de representació institucional del PSPV i delegada del Govern, Pilar Bernabé; el síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, José Muñoz; el vicesecretari general del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, o la secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València, Sandra Gómez, entre altres.

"Val la pena quedar-se"

Puig ha destacat, en declaracions als mitjans, que "els socialistes a Espanya, i a València molt especialment, estan absolutament determinats a donar un suport clar, directe i sincer al president que està transformant este país". "Li llance al president el missatge que veja el que la gent està dient als carrers", ha assenyalat, al mateix temps que ha expressat que "creu que és molt comprensible [la reacció del president] perquè s'han traspassat totes les línies", ha subratllat.

"Ara hem de ser conscients del que ens juguem i del que es juga este país, jo estic fora, i sé com es veu a Espanya: és una esperança, un contrafort contra l'extrema dreta, un país que avança i pot avançar, que creix i al mateix temps redistribuïx. Per tant, és l'esperança que represente", ha manifestat.

Per part seua, Bernabé ha apuntat que s'han reunit per a "demanar-li a Pedro Sánchez que val la pena quedar-se i que compta amb tots els socialistes i, sobretot, amb la gent demòcrata". "Han sigut diversos dies en què molta gent s'ha acostat a la seu del PSPV a dir-nos, 'jo vull fer un pas avant', 'jo vull fer front a esta deriva a la qual ens vol portar l'extrema dreta i la ultradreta', on volen enfangar-lo tot, per això, els demòcrates fem un pas al capdavant i diem: 'Ja està bé'", ha enaltit.

I ha traslladat al president: "Volgut Pedro, volguda Begoña, esta és la imatge de que val la pena seguir avant, lluitar per tota esta gent, per totes les persones que confien en l'esquerra. Esta gent sap que este país és molt millor quan governa la gent sensible, empàtica, això és el que necessita Espanya".

Muñoz ha recalcat que "els demòcrates en este país volen que Pedro Sánchez continue com a president perquè ha posat a la societat davant l'espill". "S'està defenent la democràcia, a més es fa en un ambient festiu, sense odi, sense rancor, en defensa de les llibertats i la justícia", ha continuat.

"Des de València el Partit Socialista li dona suport incondicionalment i els demòcrates valencians li diuen 'no' a l'extrema dreta, les denúncies falses i la persecució política i personal contra persones que volen exercir la democràcia i que volen fer que Espanya i la Comunitat Valenciana vagen a millor", ha declarat.

"Un partit que treballe per la gent"

D'altra banda, Bielsa ha criticat que la dreta "sempre utilitze els mateixos mecanismes: la deslegitimació i la deshumanització dels adversaris", per la qual cosa han assenyalat, "estar farts". Així mateix, el vicesecretari ha demanat al president del Govern que "continue" perquè "els ciutadans estan units, forts i defenen el canvi en la política espanyola perquè la societat veja que són un partit que treballa per la gent i no contra els drets i llibertats com fa la dreta i la ultradreta".

Gómez ha ressaltat que s'han reunit per a "reivindicar l'ètica en la política, la convivència i el respecte, mentre que la dreta ocupava les seus dels partits polítics per a crispar, insultar o colpejar a ninots que simulaven polítics". "Centenars de milers de companys omplin les seus del Partit Socialista per a reivindicar el foc net, l'ètica, el diàleg, la convivència i el respecte, mentres que el Partit Popular porta mesos sostenint el seu projecte polític en el qual insulten, difonen 'fake news' perquè no tenen un projecte d'Espanya", ha conclòs.

"Es tracta de defendre la democràcia"

Entre els assistents, Ana Cristina Gómez ha explicat que es manifesta perquè "es respecten uns resultats electorals", ja que "són eleccions democràtiques i cal respectar les diferents posicions". "No es poden utilitzar pràctiques trampistes, com està fent la dreta, que equivalen a un colp d'estat, utilitzen periodistes de les televisions que parlen en contra del president i que el declaren il·legítim quan el poble realment l'ha votat, elecció rere elecció", ha incidit.

"El PP acusa el PSOE basant-se simplement en retalls de premsa, acusant la dona d'un president de ser corrupta, quan el que hauria de fer és deixar de blanquejar al seu partit, denunciar la seua pròpia corrupció i no retirar, per exemple, a Pablo Casado, qui va ser honest per denunciar eixa corrupció", ha denunciat.

Finalment, una altra de les assistents, Mara Castillo, qui ha assegurat que no vota al PSOE "des del referèndum de l'OTAN", ha sostingut que "això no es tracta de Pedro Sánchez i ni tan sols es tracta del Partit Socialista". "Això es tracta de defendre la democràcia, de lluitar contra una oligarquia que continua controlant tots els aparells de l'Estat que són importants i que, cada vegada que nosaltres tractem de fer un pas, ells, que consideren que Espanya és un mas que els pertany i nosaltres som serfs de la gleva, s'alcen contra les decisions populars", ha denunciat.

"Llavors ací no estem lluitant ni perquè Pedro es quede ni perquè Pedro es vaja, ni perquè el PSOE es mantinga o el PSOE no es mantinga. Estem lluitant perquè la decisió dels pobles es defenga i es respecte", ha manifestat, i ha insistit que, malgrat no ser militant socialista, ha acudit a la concentració perquè "es una cosa que va molt més enllà de defendre el Partit Socialista".

Destacats