Micó: "Farem possible un govern progressista i valent que blinde els avanços, lleis i normes que garanteixen els drets LGTBI"

Guardar

Àgueda Micó
Àgueda Micó

La cap de llista al Congrés per València, Àgueda Micó, junt al cap de llista per Alacant, Txema Guijarro i la número 2, Imma Orozco han participat este matí a la capital alacantina en una acció en defensa els drets de les persones LGTBI.

Segons ha explicat Micó “la nostra terra ha liderat durant els últims 8 anys l’avanç en drets i llibertats en l’àmbit autonòmic i hem sigut referent per als avanços aconseguits a nivell estatal. La lluita LGTBI està ara mateix davant un repte enorme: fer front a les polítiques involucionistes de la dreta i l’extrema dreta i les amenaces als drets conquerits en tants anys de lluita, però també els dubtes i falta de valentia del PSOE que s’han demostrat en la tramitació de la Llei Trans."

"Compromís-Sumar estem i sempre estarem al costat de la lluita per la conquesta de nous drets, i sempre estarem al costat de la lluita LGTBI. Per això volem ser la veu del moviment en el Congrés i el Senat, perquè volem seguir avançant en drets per a totes i tots, perquè els drets LGTBI són drets de totes i tots. Tenim clar que la millor manera de no retrocedir és seguir avançant", ha destacat Micó.

La candidata de Compromís-Sumar ha remarcat que "la pròxima legislatura farem possible un govern progressista i valent que blinde els avanços, lleis i normes que garanteixen els drets LGTBI".

En eixe sentit s’ha plantejat un Pacte LGTBI amb forces polítiques, agents socials i ciutadania per evitar qualsevol retrocés institucional o polític en esta matèria "defensarem i oferirem sempre tot el nostre suport al teixit associatiu i social que defensa els drets LGTBI".

Entre altres mesures també s’ha avançat que s’impulsarà formació específica al personal de les administracions de justícia i de les forces i cossos de seguretat de l’Estat sobre la realitat LGTBI, creant programes especialitzats d’atenció a les denúncies d’accions LGTBI-fòbiques.

Destacats