Més Compromís es reivindica com a "soci útil" per a garantir un govern progressista

Baldoví demana que el finançament autonòmic se centre en la despesa i no tant en els criteris com planteja Errejón

Guardar

compromis_10n
compromis_10n

El cap de llista de Més Compromís per València, Joan Baldoví, ha assegurat aquest dilluns que l'objectiu de la confluència amb el partit d'Íñigo Errejón, Més País, és "ser claus en el govern" després de les eleccions generals del 10 de novembre, per a ser un "soci útil" del PSOE i "obligar-li al fet que hi haja un govern d'esquerres". "Amb nosaltres no hi haurà vel·leïtats d'acords amb la dreta", ha garantit.

"Compromís és garantia que allí on està hi ha governs d'esquerres i no altres coses", ha advertit en la presentació de la campanya del 10N, unes eleccions "inútils" en les quals ha lamentat la tendència que apunten algunes enquestes, amb "l'extrema dreta pujant i el PP també".

Baldoví creu que "caldria posar alguna medalla al que ens va fer tornar a unes eleccions on tot estarà pràcticament igual o fins i tot més enrevessat".

En aquest escenari, ha demanat el vot perquè el grup parlamentari de Més Compromís-Més País siga "clau" en el Congrés i puga aconseguir "una cosa que pareix òbvia: obligar el PSOE a fer un govern d'esquerres". "Som lleials en els acords i els governs d'esquerres funcionen allí on tenim força", ha asseverat.

FINANÇAMENT AUTONÒMIC: "PODEM ESTAR D'ACORD"

En matèria de finançament autonòmic, ha advocat per que el canvi del model se centre en el "cost efectiu" dels servicis públics i no tant en criteris de despoblació com planteja el líder de Més País, Íñigo Errejón, encara que creu que dins de la confluència "hi haurà un acord". El programa per a Astúries aposta per prioritzar "el cost real per persona considerant les condicions orogràfiques i geogràfiques", així com criteris com l'envelliment i la despoblació.

Baldoví ha remarcat que es tracta d'una "valoració" del partit d'Errejón i de criteris en els quals Compromís pot estar d'acord, si bé aposta per prioritzar "el cost efectiu de l'educació, la dependència i la sanitat valenciana". "Ací hem d'anar, amb independència de parlar de criteris com la despoblació, que també es dona a la Comunitat Valenciana", ha defès.

Arxivat a:

Destacats