Més-Compromís fa un "pas endavant" i constitueix el seu 'Espai Feminista'

Guardar

Acte de constitució del Espai Feminista de Més Compromís
Acte de constitució del Espai Feminista de Més Compromís

Més-Compromís ha constituït aquest cap de setmana el seu 'Espai Feminista', una organització dins de la formació que acull a dones de Més i de Joves PV i amb la qual es fa un "pas avant" per a aprofundir en polítiques d'igualtat i generar espais de debat i lideratge.

En la jornada, que s'ha dut a terme en la Petxina de València, ha resultat triada com a coordinadora de l''Espai Feminista' Ioana Sintimbrean, actual regidora d'Urbanisme a l'ajuntament d'Oliva (València), ha informat el partit en un comunicat.

Sintimbrean, arquitecta de professió, va nàixer a Romania en 1992. Amb huit anys, s'instal·la amb la seua família a Oliva i allí es va presentar per primera vegada com a regidora per Compromís en 2015. Ara, com a primera coordinadora de l''Espai Feminista' i atenent els estatuts de Més, passarà a formar part de la permanent de l'Executiva Nacional de Més-Compromís, així com de l'Executiva Nacional.

Segons Sintimbrean, "l''Espai' que inaugurem ha de ser sobretot un espai acollidor, segur i amable per a totes les dones militants del nostre partit, des d'on pensar i repensar la política. Un espai on, des de l'empatia, els lideratges compartits i el pensament col·lectiu, puguem aprofundir en el projecte valencianista, d'esquerres, ecologista que som, amb una perspectiva feminista i transversal".

La secretària general de Més-Compromís, Àgueda Micó, ha assegurat que la constitució d'un espai "no mixt d'aquestes característiques és importantíssim per a aprofundir en polítiques d'igualtat i generar espais de debat i lideratge".

A més, ha ressaltat que Més "va deixar clar en la seua ponència política que l'emergència feminista havia de ser un dels eixos fonamentals de les nostres polítiques, transversal a tota l'acció del valencianisme polític, i amb la creació d'aquest òrgan fem un pas més cap avant en la consecució d'aquests objectius".

Arxivat a:

Destacats