Mazón: "Amb el PPCV, l'assignatura de música recuperarà el seu lloc al currículum de l'ESO"

Afirma que "és obligació del Consell garantir el dret de tots aquells alumnes que volen estudiar l'assignatura de música"

Guardar

Carlos Mazón, a Llíria a l'inici d'una campanya de recollida de signatures a nivell autonòmic per a defensar el manteniment de l'assignatura de música
Carlos Mazón, a Llíria a l'inici d'una campanya de recollida de signatures a nivell autonòmic per a defensar el manteniment de l'assignatura de música

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha anunciat hui que "quan el governe el PPCV, l'assignatura de música recuperarà el seu lloc en el currículum de l'ESO".

Carlos Mazón ha assistit a Llíria a l'inici d'una campanya de recollida de signatures a nivell autonòmic per a defensar el manteniment de l'assignatura de música i evitar la seua eliminació obligatòria en 3r i 4t d'ESO perquè "la Comunitat Valenciana és música". En el transcurs de la jornada ha mantingut una trobada amb professors de música de la Comunitat Valenciana.

El president del PPCV ha exigit al president Puig que "no permeta que una disciplina com la música tan arrelada en tots els municipis valencians deixe de formar part de l'educació dels nostres fills. Estem posant en joc no sols llocs de treball de molts professors sinó una formació bàsica. A més, volen substituir-la per una assignatura que es diu Projectes Interdisciplinaris, que ningú sap el que és i que té pinta de voler ideologitzar als alumnes".

"No cal llevar l'oportunitat perquè els que vulguen estudiar música el puguen fer perquè és obligació d'un govern garantir el dret de tots els alumnes que volen estudiar aquesta assignatura i que ara a penes s'impartirà finalment en una trentena d'instituts", ha assegurat.

En aquest sentit, Carlos Mazón ha recordat que "la música en la Comunitat Valenciana és una mica més que una assignatura, és un senyal d'identitat del que som i del que representem, i per això defensarem la música i als músics valencians perquè són una part molt fonamental de la nostra societat".

"En una terra de música com és la nostra no té sentit eliminar i menysprear la formació que ens permet gaudir, entendre i sentir la nostra terra i les nostres arrels. Cal parar aquesta iniciativa" ha indicat.

El president del PPCV ha assegurat que "els professors de Música reivindiquen la necessitat de continuar formant a l'alumnat en aquesta matèria, no només per ser un dels nostres senyals d'identitat com a societat sinó pels beneficis que aporta. La música fomenta l'escolta activa, l'atenció, la concentració, el treball cooperatiu, l'esforç i la perseverança, al mateix temps que cohesiona als col·lectius i connecta a les persones".

Mazón ha denunciat que "amb aquesta decisió de Puig, estem assistint de nou a una manera de governar de manera unilateral, sense comptar el sector i sense cap mena de consens".

A més, el president del PPCV ha recordat que "l'eliminació d'aquesta assignatura com a obligatòria provoca la pèrdua de llocs de treball, ja que disminuiran les places docents. Mantindre l'assignatura seria beneficiós, tant per a l'alumnat com per als professionals de la música".

Carlos Mazón ha afirmat que "aquesta decisió, com tantes altres que es prenen en matèria educativa pel Consell de Puig demostren que es mouen més per ideologia que per pedagogia" i ha destacat que "no coneixem cap motiu pel qual haja de deixar de ser obligatòria aquesta assignatura".

 

Arxivat a:

Destacats