Mazón: "No hi ha departament de salut en la Comunitat Valenciana on no hi haja protestes ara mateix"

Guardar

Carlos Mazón, davant dels mitjans de comunicació
Carlos Mazón, davant dels mitjans de comunicació

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha defensat hui a la Comunitat Valenciana dels atacs de Sánchez i l'abandó de Puig en qüestions com el finançament, l'aigua o la sanitat.

Durant una entrevista en el programa Espejo Público, Mazón ha abordat temes d'actualitat. El president del PPCV ha assenyalat, respecte a la proximitat de les eleccions autonòmiques, que la Comunitat Valenciana "porta massa temps abaixant els braços, amb un finançament que no arriba, amb una aigua que se'ns està escatimant injustificadament, amb una de les pressions fiscals més altes d'Espanya, amb un Corredor Mediterrani que no accelera o amb un Port de València l'ampliació del qual està paralitzada per prejudicis ideològics".

"Des del PPCV estem dient a la gent de Castelló, València i Alacant que somriga perquè tot això, afortunadament, ja acabarà. Volem un Govern amb majoria suficient del PPCV i les enquestes posen de manifest que creixem en suport i la sensació al carrer és molt bona. La gent vol passar pàgina i acabar amb aquest temps", ha manifestat.

Així, ha afirmat que el PPCV "aspira a seguir en una evolució creixent que ens permeta tindre un Govern fort, amb política de centre, moderada i liberal de creixement i amb les polítiques socials per damunt de tot".

Sanitat

El president del PPCV ha abordat el col·lapse de la sanitat pública valenciana i ha assenyalat que "no hi ha departament de salut on no hi haja protestes ara mateix". En aquest sentit, Mazón ha aprofitat per a agrair al sindicat mèdic l'ajornament de la vaga "per responsabilitat, no per falta de motius, en plena crisi sanitària amb repunt de Covid".

"La sanitat pública valenciana hui no té ni el 30% del pes total del pressupost i jo vull que estiga blindat. No pot ser que durant cinc anys s'hagen promés incentius per a les places de consolidació dels metges i no s'haja fet res. I el problema es produeix quan, a més, s'aplica el prejudici ideològic".

Sobre aquest tema, Mazón ha criticat que Puig i els seus socis "vulguen que compte el mateix el valencià que un doctorat i la formació". "La Comunitat Valenciana ha sigut l'única regió d'Europa que durant la pandèmia ha rebut cinc sentències judicials en contra per desprotegir al personal sanitari i hi ha moltes persones en la Comunitat Valenciana que han d'esperar fins a 180 dies en la Comunitat Valenciana per a ser intervingudes quirúrgicament i no és de rebut", ha indicat el president del PPCV.

Case Assut

El president del PPCV també s'ha pronunciat sobre el cas Assut que apunta a un presumpte finançament irregular dels socialistes valencians. Sobre aquest tema, ha assenyalat que el PPCV "vol que se sàpia la veritat, i per això hem demanat una comissió d'investigació en Les Corts. Hi ha informació sobre Puig que ens preocupa molt, però el PSPV ja ens ha dit que no a aqueixa comissió, com va ocórrer amb la petició d'una comissió d'investigació sobre la gestió de menors tutelats i el cas de l'exmarit de Mónica Oltra".

"Volem explicacions i que ens compten la veritat sobre el cas Assut", ha reiterat Mazón. "En el cas s'implica directament la campanya de Ximo Puig a les primàries per a dirigir el seu partit, s'està parlant suposadament de molts diners i si no hi ha res a ocultar no entenem que es neguen a la comissió d'investigació".

Mazón ha recordat que el tripartit també es va negar a posar en marxa una comissió d'investigació sobre les subvencions del Consell de Puig a les empreses del seu germà. "El Govern valencià ha donat en subvencions dos milions d'euros a Francis Puig i als seus socis. Dos milions d'euros que és l'equivalent a la quota mínima de 1.500 autònoms durant sis mesos", ha remarcat.

Transvasament Tajo-Segura

Mazón s'ha pronunciat sobre el transvasament Tajo-Segura i ha assenyalat que el PPCV "defensarà als regants amb la veritat i el rigor". "On està la dada que avale la retallada del transvasament? Quina és la raó per a ficar aquesta destralada al Tajo-Segura? Hi ha algun informe tècnic, hidrològic, científic o mediambiental que el justifique?", ha preguntat.

El president del PPCV ha afirmat que la dessalació "no és l'alternativa perquè és insostenible. Té quatre vegades major cost energètic i danya el fons marí i per als nostres cítrics conté components que no són els adequats. Per a un moment donat de consum humà pot funcionar com un complement, però no es pot anar a la dessalació com a forma única i de manera massiva", ha indicat.

El president del PPCV ha afirmat que el transvasament Tajo-Segura "és l'obra més solidària d'Espanya" i ha assenyalat que amb la retallada "50 milions d'arbres podrien desaparéixer i que el que és hui l'horta d'Europa podria convertir-se en el primer desert polític d'Europa".

Destacats