Mazón nega que abaixar impostos siga "dolent per a tots" i posa com a exemple a les CCAA del PP

Guardar

El president del PPCV Carlos Mazón
El president del PPCV Carlos Mazón

El president del PPCV i de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha descartat que abaixar impostos siga "dolent per a tots", ha reiterat que és una "obligació moral" per a pal·liar la crisi i ha posat com a exemple a les autonomies governades pels 'populars' que "recapten més, enforteixen els serveis i generen major activitat" com Múrcia, Andalusia, Castella i Lleó, Galícia o Madrid.

"Quan uns diuen que baixar impostos és dolent per a tots, jo dic que és exactament a l'inrevés i s'està demostrant amb les polítiques del PP", ha declarat després de la presentació de l'I Congrés Nacional de Truita de Creïlles a Alacant, preguntat per les reivindicacions dels sindicats pel Dia del Treballador.

Després d'urgir a posar diners a la disposició del consumidor i a "donar aire" a les pimes, Mazón ha sostingut que no cal triar entre mantenir la qualitat dels serveis públics o abaixar els impostos, amb el que ha enlletgit al president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, que no vulga reduir-los "ni tan sols per a les rendes més baixes".

Com a exemple, ha destacat que les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre reflecteixen un millor comportament a Alacant, la qual cosa ha relacionat amb el fet que siga "l'única diputació" provincial de la Comunitat Valenciana que ha baixat l'IAE o amb ajuntaments governats pel seu partit com Benidorm.

A més, ha tornat a prevenir contra l'"amenaça" de la taxa turística impulsada pel govern del Botànic (PSPV-Compromís-UP) per a la seua entrada en vigor a partir de 2024, de manera voluntària per cada localitat.

I preguntat pels augments salarials que demanen els sindicats, Mazón s'ha mostrat d'acord i ha advocat per "ajudar i no interferir" en les seues negociacions amb la patronal: "Si hi ha acord, ho aplaudirem i secundarem, però que els agents socials siguen els protagonistes".

Arxivat a:

Destacats