Mazón: "La baixada de l'impost de la renda és indispensable perquè el PPCV done suport al Govern de la Generalitat"

"La meua prioritat és posar sobre la taula les mesures urgents davant l'ofec econòmic de les famílies", afirma el president del PPCV després de reunir-se amb el cap del Consell

Guardar

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, en una reunió al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig
El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, en una reunió al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha afirmat hui que la baixada de l'impost de la renda és "condició indispensable" perquè el PPCV faça costat al Govern de la Generalitat.

Mazón s'ha pronunciat així al final de l'entrevista que hui ha mantingut amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, una reunió que el president del PPCV va sol·licitar el passat 12 d'abril. "Estem en un clima d'extraordinària urgència, amb una situació d'inflació i ofec econòmic per a les famílies. La meua prioritat és posar sobre la taula les mesures urgents, d'aplicació immediata, que necessita la Comunitat Valenciana", ha assenyalat.

El mandatari popular ha recordat que la cistella de la compra, la llum, el gas o els hidrocarburs "estan afectant directament les famílies". "No podem seguir amb aquesta lentitud per a reaccionar", ha assenyalat el president del PPCV, qui ha recordat que la mateixa Advocacia de la Generalitat va posar objeccions al primer decret llei de mesures urgents del Govern valencià.

El president del PPCV ha assenyalat que té "una llum roja per a fer costat al Consell, i és la rebaixa immediata de l'IRPF". "És urgent i per a donar el nostre suport al Govern valencià urgeix aquesta reforma, especialment a les rendes més baixes, i es pot fer demà. Estem disposats a fer costat a la Generalitat si és valent i ho fa. Es tracta d'una condició sine qua non perquè el PPCV faça costat al Govern de la Generalitat", ha reiterat.

Mazón ha explicat que a més planteja altres mesures. "Amb l'excés de tributació la Generalitat recaptarà aquest any 1.300 milions d'euros més que l'any passat, i cal retornar-li als ciutadans 800 milions en la rebaixa de l'IRPF i 500 milions en ajudes directes a famílies, autònoms i sectors afectats per aquesta crisi que està sent insuportable".

Carlos Mazón ha assenyalat que el PPCV "ve amb propostes i alternatives" i ha recordat que demà es debat en el ple de les Corts una iniciativa del GPP que recull "la necessitat de retornar als ciutadans de la Comunitat el que s'està recaptant de més per l'augment dels impostos i una baixada d'impostos immediata". "El document de la reforma fiscal del PPCV ja es va posar sobre la taula abans de la guerra d'Ucraïna i també ho plantegem per a tindre-ho en compte en l'elaboració dels pressupostos de la Generalitat i se'ns va dir que no", ha manifestat. "El tripartit no suprimirà l'impost de successions, ni voldrà convertir en progressiu l'impost de transmissions, ni voldrà eliminar donacions o patrimoni. Si el PPCV compta amb la confiança dels ciutadans quan arribe a la Generalitat ho farem", ha manifestat Mazón.

Ford, fàbrica de bateries renovables

A més, Mazón ha traslladat el seu suport "incondicional" a Puig per al manteniment de Ford en la Comunitat Valenciana i facilitats perquè la fàbrica de bateries s'implante al més prompte possible a Sagunt i que no hi haja col·lapse en el projecte. "Així li ho hem traslladat a Puig, a la Ford i a la mateixa Volkswagen. El que no té sentit és donar suport a la gigafactoria si en el si del mateix govern hi ha membres que amenacen amb anar als tribunals per a frenar l'ampliació del Port de València. No té sentit estar fabricant bateries i no tindre capacitat per a exportar-les. Això frena la nostra competitivitat futura. Si Puig té problemes per a tirar-ho avant, ací està el PPCV per a remar a favor de l'ampliació del Port i de la fàbrica", ha explicat.

Així mateix, el líder dels populars ha oferit a Puig tirar avant un pacte valencià per les energies renovables. "Estem molt preocupats per la gestió de l'energia i les renovables. Hi ha més de 300 projectes paralitzats en la Conselleria de Medi Ambient. Si parlem de política a llarg termini, de sentit comú, el PP i PSOE podem avançar en aqueixa línia. Nosaltres estem disposats perquè mai és tard si aquesta és bona. Li he traslladat a Puig la idea d'avançar en aqueixa línia, treballant conjuntament per a eliminar prejudicis i superar les contradiccions en el Consell".

Tajo-Segura

Finalment, i respecte a les últimes informacions del Transvasament Tajo-Segura, el president del PPCV ha qualificat d'"indignant" el perjudici i la manera en la qual s'està treballant aquest tema "i que s'estiga jugant amb el futur de 100.000 famílies, específicament de la província d'Alacant".

Mazón ha afirmat que "no té sentit cap i sembla mentida que entre dos socialistes com són Sánchez i Puig no siguen capaços d'arreglar la qüestió que per a nosaltres és agònica. Després de tractar aquest assumpte amb el president no soc gens optimista respecte a la possible resolució de la mort a la qual ve abocada el Tajo-Segura per obra i gràcia de Pedro Sánchez i de Ximo Puig, que no reacciona". El president del PPCV ha anunciat que secundarà personalment la tractorada convocada per al dia 10.

Arxivat a:

Destacats